16. 04. 2024 - 22:30
OVAKO BIJESNOG GA JOŠ NISMO VIDJELI: Xavi izgubio živce i...
907
Shares
OVAKO BIJESNOG GA JOŠ NISMO VIDJELI: Xavi izgubio živce i poludio ispred četvrtog sudije, pa odmah isključen!

OVAKO BIJESNOG GA JOŠ NISMO VIDJELI: Xavi izgubio živce i poludio ispred četvrtog sudije, pa odmah isključen!

16. 04. 2024 - 22:30
0
Shares

Barcelona igra na svom terenu protiv PSG-a i nakon odličnog starta u nastavku meča sve je krenulo nizbrdo za Katalonce, a početkom drugo poluvremena isključen je i Xavi Hernandez koji je u potpunosti izgubio živce.

Katalonci su sjajno otvorili utakmicu u koju su ušli s golom prednosti jer su prvi meč u Parizu dobili sa 3:2.

Večeras su već u 12. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 i činilo se da idu sigurno ka polufinalu Lige prvaka, ali se potom sve srušilo kao kula od karata.

Sve je počelo u 29. minuti kada je Ronald Araujo dao pogrešan pas i omogući kontru, a zatim zbog prekršaja nad Barcolom dobio direktan crveni karton što je PSG u potpunosti vratilo u meč.

Blam navijača Barcelone od kojeg se nikada neće "oprati", ugledali autobus, a onda totalni fijasko
PSG je u 40. minuti uspio da poravna na 1:1 preko Ousmanea Dembelea, a do potpunog preokreta gosti dolaze u 54. minuti kada je mrežu Ter Stegena zatresao Vitinha.

Već u narednom napadu Pedri pogađa stativu, a ubrzo nakon toga sudija Kovacs svira faul na sredini terena za PSG zbog kojeg je Xavi Hernandez u potpunosti izgubio živce.

Xavi je nogom šutnuo reklamu koja je bila ispred četvrtog sudije, a Kovacs mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton i put ka tribinama.

No, to nije bio kraj mukama Barcelone večeras. U 60. minuti Joao Cancelo pravi penal nad Dembeleom, a nakon toga Kylian Mbappe pogađa za vodstvo PSG-a od 3:1.

Sada Parižani u ukupnom rezultatu vode sa 5:4 koji ih vodi u polufinale. No, ostalo je još mnogo da se igra i sigurno da se Barce i pored igrača manje neće tako lako predati.

Učitaj još novosti