16. 04. 2024 - 07:50
VELIKI POVRATAK DREAM TEAMA: Saopšten sastav Amerikanaca za...
907
Shares
VELIKI POVRATAK DREAM TEAMA: Saopšten sastav Amerikanaca za Pariz, izgleda brutalno

VELIKI POVRATAK DREAM TEAMA: Saopšten sastav Amerikanaca za Pariz, izgleda brutalno

16. 04. 2024 - 07:50
0
Shares

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu prošle godine Košarkaški savez Sjedinjenih Američkih Država odlučio je za Olimpijske igre u Parizu angažovati najveće NBA zvijezda i 11 od 12 igrača je već poznato. Tim je brutalan.Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre u Pariz stižu u najjačem mogućem sastavu. Poznato je 11 od 12 igrača koji će igrati i na popisu se nalaze velike NBA zvijezde.Igrači koji će nositi dres Sjedinjenih Američkih Država su ovi: LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid, Jayson Tatum, Devin Booker, Jrue Holiday, Anthony Davis, Anthony Edwards, Bam Adebayo i Tyrese Haliburton.

Posljednji član ekipe bit će poznat u narednom periodu. To mjesto bi mogao zauzeti neki od mladih igrača, kao što je to bio slučaj godinama ranije.Amerikanci su na olimpijskom turniru u grupi C. Tamo ih čekaju dueli sa Srbijom, Južnim Sudanom, te ekipom koja osvoji kvalifikacioni turnir u Portoriku, gdje pored domaćina nastupaju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Naravno, SAD će u ovom sastavu biti apsolutni favoriti na turniru. S ovakvim timom sve drugi bi bio potpuni neuspjeh.

Joel Embiid izdao Francuze zbog Amerikanaca
Kamerunac Joel Embiid, ako mu povrede omoguće, igrat će za selekciju Sjedinjenih Američkih Država u Parizu.

Centar Philadelphia 76ersa prvobitno je obećao Francuzima da će igrati za njih. Urađeni su ogromni napori da bi dobio državljanstvo, uspjeli su iz Saveza u tome i očekivali su Embiida u dresu svoje selekcije.

Međutim, on se potom predomislio. Zahvalio se na svemu i potom je saopštio kako će nastupati za selekciju Sjedinjenih Američkih Država.Francuzi su ostali razočarani. Bijesni su na Embiida jer ih je izigrao i na kraju će morati da se zadovolje rosterom kojeg imaju, a koji je itekako kvalitetan.

Domaća selekcija će igrati u grupi B s aktuelnim prvakom svijeta Njemačkom, reprezentacija Japana i pobjednikom turnira u Latviji, gdje igraju još Gruzija, Filipini, Brazil, Kamerun i Crna Gora.

Učitaj još novosti