15. 04. 2024 - 14:16
Kane je svoje prokletstvo donio i u Bayern, jednom je saigraču...
907
Shares
Kane je svoje prokletstvo donio i u Bayern, jednom je saigraču prekinuo niz osvajanja titula

Kane je svoje prokletstvo donio i u Bayern, jednom je saigraču prekinuo niz osvajanja titula

15. 04. 2024 - 14:16
0
Shares

Engleski napadač Harry Kane je prošlog ljeta u najskupljem transferu u historiji Bundeslige vrijednom 95 miliona eura pojačao redove minhenskog Bayerna te se činilo da je on posljednji djelić slagalice bavarskog kluba u borbi za titulu prvaka Evrope.

Podrazumijevalo se da će Bavarci osvojiti Bundesligu kao i 11 puta uzastopno prije toga, no sudbina je “umiješala” svoje prste i onemogućila Engleza da osvoji titulu prvaka Njemačke koja je sasvim zasluženo pripala Bayer Leverkusenu.

Bavarci su se još ranije oprostili od Kupa budući da su poraženi od trećeligaša Saarbrückena dok u Ligi prvaka imaju pozitivan rezultat iz prvog duela s Arsenalom, bilo je 2:2 u Londonu te ih ove sedmice očekuje revanš u Minhenu gdje će probati ostvariti plasman u polufinale.

“Prokletstvo” Harryja Kanea se tako preselilo i u Njemačku pa je minhenski klub ostao bez titule prvaka Njemačke poslije 11 godina iako je on, daleko od najvećeg krivca budući da je postigao 39 golova uz 12 asistencija u 39 susreta koje je odigrao u svim takmičenjima.

Iskusni engleski napadač od početka karijere igra na vrhunskom nivou i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji napadač svijeta u ovom trenutku, ali njegova nemogućnost da osvoji bilo kakav trofej frustrira sve njegove fanove.

Njegovo “prokletstvo” odnosno nemogućnost da osvoji klupski trofej se tako preselila i u Minhen i prekinulo nevjerovatan niz titula sjajnog napadača Kingsleyja Comana koji se mogao pohvaliti da je bio prvak države svake sezone u kojoj je učestvovao još otkad je imao 16 godina i kada je nastupao za PSG.

(sportam.info)

Učitaj još novosti