15. 04. 2024 - 11:03
FRANCUZ OSTAO BEZ TROFEJA: "Prokletstvo" Harryja Kanea se...
907
Shares
FRANCUZ OSTAO BEZ TROFEJA:

FRANCUZ OSTAO BEZ TROFEJA: "Prokletstvo" Harryja Kanea se preselilo i u Bundesligu, prekinulo i saigračev veliki niz titula

15. 04. 2024 - 11:03
0
Shares

Engleski napadač Harry Kane je prošlog ljeta u najskupljem transferu u historiji Bundeslige vrijednom 95 miliona eura pojačao redove minhenskog Bayerna te se činilo da je on posljednji djelić slagalice bavarskog kluba u borbi za titulu prvaka Evrope.
Podrazumijevalo se da će Bavarci osvojiti Bundesligu kao i 11 puta uzastopno prije toga, no sudbina je "umiješala" svoje prste i onemogućila Engleza da osvoji titulu prvaka Njemačke koja je sasvim zasluženo pripala Bayer Leverkusenu.

Bavarci su se još ranije oprostili od Kupa budući da su poraženi od trećeligaša Saarbrückena dok u Ligi prvaka imaju pozitivan rezultat iz prvog duela s Arsenalom, bilo je 2:2 u Londonu te ih ove sedmice očekuje revanš u Minhenu gdje će probati ostvariti plasman u polufinale.

"Prokletstvo" Harryja Kanea se tako preselilo i u Njemačku pa je minhenski klub ostao bez titule prvaka Njemačke poslije 11 godina iako je on, daleko od najvećeg krivca budući da je postigao 39 golova uz 12 asistencija u 39 susreta koje je odigrao u svim takmičenjima.

Njegova 32 gola samo u Bundesligi ga čine najboljim debitantom u historiji njemačkog nogometa te trenutno vodi u borbi za Zlatnu kopačku, a prate ga Stuttgartov Serhou Guirassy s 25 i PSG-ov Kylian Mbappe s 24.

Iskusni engleski napadač od početka karijere igra na vrhunskom nivou i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji napadač svijeta u ovom trenutku, ali njegova nemogućnost da osvoji bilo kakav trofej frustrira sve njegove fanove.

Njegovo "prokletstvo" odnosno nemogućnost da osvoji klupski trofej se tako preselila i u Minhen i prekinulo nevjerovatan niz titula sjajnog Kingsleyja Comana koji se mogao pohvaliti da je bio prvak države svake sezone u kojoj je učestvovao još otkad je imao 16 godina i kada je nastupao za PSG.

Osvajao je Coman titule prvaka Francuske s PSG-om 2013. i 2014. godine, zatim 2015. i 2016. godine je bio prvak Italije s Juventusom da bi od 2017. do 2023. godine osvajao titule prvaka Njemačke s ekipom Bayerna, a niz od 11 uzastopnih titula prvaka države je prekinut dolaskom Kanea u Bayern.

Ovo nisu jedine loše vijesti za francuskog ofanzivca budući da je Coman u pobjedi nad Kolnom povrijedio mišić zbog čega je u 50. minuti susreta napustio igru. Njemački mediji govore da je sezona za njega završena te da je pitanje da li će se oporaviti za nastup na Euru budući da ga očekuje između pet i šest sedmica pauze.

(klix.ba)

Učitaj još novosti