14. 04. 2024 - 21:49
DERBI KAKAV SE NE PAMTI: Tokom poluvremena isključen još jedan...
907
Shares
DERBI KAKAV SE NE PAMTI: Tokom poluvremena isključen još jedan fudbaler!

DERBI KAKAV SE NE PAMTI: Tokom poluvremena isključen još jedan fudbaler!

14. 04. 2024 - 21:49
0
Shares

Mnogo posla ima sudija Sivac u 152. derbiju između Željezničara i Sarajeva, a čak tri crvena podijelio je tokom prvog dijela i za vrijeme poluvremena.

Od samog je početka Sivac zauzeo kriterij i počeo da dijeli kartone. Prvo je opomenuo Radovića u 4. minuti, a u 20. minuti Hiroš je udario Julardžiju i dobio direktan crveni karton. S druge strane, Julardžija je "požutio" zbog faula upravo nad Hirošem. U tim momentima je javna opomena pokazana iskusnom Krpiću zbog prigovora.

Ubrzo nakon toga žuti kartoni za Julardžiju i Kyeremeha, zatim i za Štilića, Čelika, a onda u nadoknadi prvog dijela je isključen iskusni stoper Plavih Cocalić.Željo je prvih 45 minuta okončao sa dva igrača manje, ali je u međuvremenu zbog sukoba u tunelu isključen bek Sarajeva Radović, koji je imao već javnu opomenu s početka meča.

Tako se u drugi dio ušlo sa tri igrača manje u odnosu na početak derbija. Željo je sada na -1 gledajući postave i sigurno da je sada mnogo lakše Plavima u odnosu na situaciju kada su imali čak dva igrača manje u odnosu na rivala.Hasić u igri kod Sarajeva od početka drugog dijela, a kod Željezničara ulaze Amoah, Selimović i Ovčina. Definitivno derbi za pamćenje i kakav odavno nije viđen, bez obzira šta se desi u ostatku meča.

Tribine su ispunjene do samog kraja, očekivao se spektakl, ali očito su igrači u ovaj derbi ušli s velikim pritiskom, naročito domaći koji se bore za opstanak.

Učitaj još novosti