14. 04. 2024 - 16:31
Sada je jasno zašto ne igra u nekom od najvećih klubova:...
907
Shares
Sada je jasno zašto ne igra u nekom od najvećih klubova: Livaković ima ozbiljnu slabost koju je nemoguće popraviti

Sada je jasno zašto ne igra u nekom od najvećih klubova: Livaković ima ozbiljnu slabost koju je nemoguće popraviti

14. 04. 2024 - 16:31
0
Shares

Hrvatski golman Dominik Livaković poprilično je razočarenje za navijače turskog i istanbulskog velikana Fenerbahčea u aktuelnoj sezoni. Livaković je u Fener stigao kao jedno od onih velikih pojačanja, dok u finišu sezone navijači mole trenera Ismaila Kartala da ga ne stavlja na gol jer su rivali otkrili njegovu slabu tačku.

Naime, slaba tačka bivšeg čuvara mreže Dinama su udarci s distance. Tako je 29-godišnjak čak 30 posto pogodaka ove sezone primio upravo udarcima sa distance.

Od 37 takvih šuteva protivnika, njih 11 je završilo u Dominikovoj mreži i to je zaista katastrofalna statistika. Na vrijeme su u Istanbulu shvatili gdje je problem, zbog čega su angažirali Sandra Zufića kako bi radio sa Livakovićem.

Međutim, još se ništa nije popravilo. Stoga, mnogi smatraju da je jedan od razloga zašto reprezentativac Hrvatske nije zaigrao u nekom od najvećih klubova svijeta baš ta njegova slabost.

Giganti su vjerovatno na vrijeme prepoznali Livakovićev problem, koji osim toga nema ni posebno zavidnu igru nogom, što u modernom nogometu obavezno traže najmoćniji timovi.

Također, mnogi u Hrvatskoj vjeruju da bi izbornik Hrvatske, Zlatko Dalić, morao razmisliti o drugim opcijama na poziciji golmana za Evropsko prvenstvo jer ‘Livi’ ne ulijeva preveliko povjerenje.

Učitaj još novosti