14. 04. 2024 - 08:14
Vječiti 152. sarajevski derbi: Željezničar se bori za...
907
Shares
Vječiti 152. sarajevski derbi: Željezničar se bori za opstanak, Sarajevo želi Evropu

Vječiti 152. sarajevski derbi: Željezničar se bori za opstanak, Sarajevo želi Evropu

14. 04. 2024 - 08:14
0
Shares

Fudbaleri Željezničara i Sarajava večeras će odigrati 152. gradski derbi, a timovi dočekuju ovaj meč u totalno različitim ambicijama.

“Plavi” žele izaći iz krize i napraviti važan korak u borbi za opstanak u društvu najboljih, dok “Bordo tim” sa nova tri boda ima priliku stići Velež na trećem mjestu nacionalnog šampionata.

Sa zadovoljstvom je Akrapović izjavio kako trenutno ima potpuno zdrav tim.

“Kroz cijelo vrijeme dok sam tu, nama je falio neki igrač, tako da znam kako je kada jedan ispadne iz prvih 11. Na njima je to da kompenziraju, a kako će to nije naš problem. Mi ćemo tražiti našu šansu u njihovim slabostima koje ćemo probati staviti u prvi plan”, rekao je Akrapović.

S druge strane trener ekipe sa Koševa, pozvao je navijače da budu uz klub pred najvažniju utakmicu BiH.

“Što se tiče rezultata, to je uvijek nepredvivo. Ipak, nama je jasno kako želimo igrati i kako ekipa treba da razmišlja u datom trenutku. Pozvao bih sve naše navijače da nam daju jaku podršku kao i uvijek tokom ove sezone. S nama su bili i kada stvari nisu bile najbolje, vidjeli su da smo na pravom putu. Nadam se da neće biti incidenata te da će se pričati o lijepoj slici gradi Sarajeva i svih nas te da budemo svi sretni i ponosni”, kazao je trener Sarajeva Simon Rožman pred utakmicu.

Meč između Željezničara i Sarajeva igra se u nedjelju sa početkom u 20 sati, a pravu će dijeliti Ermin Sivac sa pomoćnicima.

Učitaj još novosti