13. 04. 2024 - 13:24
NEYMAR NA RUŽAN NAČIN ZAVRŠIO SVOJU EPIZODU NA PARKU PRINČEVA:...
907
Shares
NEYMAR NA RUŽAN NAČIN ZAVRŠIO SVOJU EPIZODU NA PARKU PRINČEVA: Svi su bili u šoku

NEYMAR NA RUŽAN NAČIN ZAVRŠIO SVOJU EPIZODU NA PARKU PRINČEVA: Svi su bili u šoku

13. 04. 2024 - 13:24
0
Shares

Neymar, brazilski fudbaler i član Al Hilala, na ružan način je završio svoju epizodu na Parku prinčeva, odnosno u dresu PSG-a.Nakon šest godina igranja za Parižane, Brazilac je prošle godine napustio Pariz i u transferu vrijednom 90 miliona eura otišao u Al Hilal.

Uprkos impresivnoj statistici od 118 golova i 77 asistencija u 173 utakmice za Parižane, Neymar je puno izbivao sa terena zbog povreda, a posebno je klubu sa Parka prinčeva zamjerio trenutak u kojem je Kylian Mbappe postao njegovo zaštitno lice.Tako je anonimni izvor u razgovoru za France Football otkrio je da brazilski napadač nije imao dobar odnos u klubu sa mnogima i da nije imao motiva igrati za klub u svakoj utakmici. Mbappe ga je ispočetka simpatizovao, ali je izgubio poštovanje nakon što je počeo sa njim provoditi vrijeme svaki dan. Neymar, kao i Lionel Messi, bili su ljuti, jer je Kylian postao simbol kluba. Iako je introvert, Messi je pozdravljao svaki dan. Neymar nije. On je ostavljao dojam da vas ne poštuje. Odbijao je kontakt. Iako je razumio francuski jezik, nikad se nije potrudio govoriti ga, istakao je anonimni izvor za France Football, pa dodao:- Ostavljao je dojam da mu je svega dosta. Da mu je dosta fudbala i da mu je dosta novca. Nije više bio gladan. Bio je motivisan za igru za reprezentaciju, ali mu se nije igralo protiv Bresta. 

Također, anonimni izvor potvrdio je i da je Neymar bio nasilan prema nekim saigračima. Navedeni su primjeri Ismaela Gharbija i Vitinhe.

- Zgrabio je Gharbija i htio ga je udariti nogom dok je ležao. Svi su bili u šoku. Na kraju svog mandata u PSG-u nije bio dobar, poručio je izvor anonimni izvor.

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti