13. 04. 2024 - 11:16
NEYMAR I MESSI SU MALTRETIRALI SLABIJEG,A ONDA IH JE RAMOS...
907
Shares
NEYMAR I MESSI SU MALTRETIRALI SLABIJEG,A ONDA IH JE RAMOS POSTROJIO:

NEYMAR I MESSI SU MALTRETIRALI SLABIJEG,A ONDA IH JE RAMOS POSTROJIO: "Hajde, ako smiješ!"

13. 04. 2024 - 11:16
0
Shares

Lionel Messi, Neymar i Sergio Ramos odavno nisu više igrači PSG-a, a L'Equipe je objavio detalje poprilično napate scene s jednog treninga kada je Španac pokazao ko je šef u svlačionici i na terenu.
PSG je uspio nezamislivo. Spojio je Sergija Ramosa i Lea Messija u isti tim. Idila nije dugo trajala. Tačnije dvije sezone. Istovremeno su došli, a istovremeno i otišli.

U javnosti su se uglavnom predstavljali da su zakopali ratne sjekire iz duela Barcelone i Real Madrida, ali izgleda da je na treninzima istina bila potpuno drugačija.

L'Equipe je u petak donio priču sa jednog od treninga PSG-a na kojem je Ramos "postrojio" Messija i njegovog dobrog prijatelja Neymara zato što su maltretirali mirnijeg od sebe.Messi i Neymar su velike fudbalske zvijezde i smatraju se nedodirljivim, sve dok na nalete na jačeg od sebe. U ovom slučaju je to bio dugogodišnji kapiten Reala.

"Prošle sezone nakon jednog treninga Messi je povisio ton na Achrafa Hakimija", kazao je neimenovani izvor za L'Equpi te nastavio:"Neymar, koji je vrlo blizak Messiju, ustao je kako bi intervenisao i pomogao Argentincu prije nego što ga je uhvatio Sergio Ramos: 'Hajde ako smiješ, ako ostaneš ja dolazim!'"

"Srećom za sve tamo je bio Ramos koji je bio pravi lider. Ramos je često djelovao kao tampon zona između nekolicine igrača u ekipi koji se nisu podnosili".Španski defanzivac je godinama komandovao svlačionicom Reala u kojoj su bile igračke veličine poput Karima Benzeme, Cristiana Ronalda, Tonija Kroosa, Luke Modrića i drugih.

Upravo iz tog razloga ne čudi zašto je prvi intervenisao da primiri Messija. Prema Argentincu nije imao milosti na terenu, a izgleda da je to bio slučaj i u svlačionici PSG-a.

Učitaj još novosti