12. 04. 2024 - 21:30
WORCESTER CITY JE ODIGRAO ODLIČNU SEZONU: Fudbal je tamo više...
907
Shares
WORCESTER CITY JE ODIGRAO ODLIČNU SEZONU: Fudbal je tamo više od igre

WORCESTER CITY JE ODIGRAO ODLIČNU SEZONU: Fudbal je tamo više od igre

12. 04. 2024 - 21:30
0
Shares

Za Englesku se često koristi termin "koljevka fudbala", a skoro svake godine sa Ostrva nam dolaze slike koje ponekad i ostave bez teksta, slavi se apsolutni svaki lokalni uspjeh, a nema kluba da ne broji navijačku skupinu bez obizra koji rang takmičenja igrali.
I na kraju slave. Worcester City je osvojio deveti rang fudbala, ligu koja nosi naziv Hellenic i od anredne sezone će biti osmoligaši.

Iako su izborili plasman u osmi rang fudbala na terenu je nastalo neopisivo slavlje nakon što su i matematički stigli do trofeja.
Igrači i navijači ovog kluba bili su uzbuđeni i dokazali su još jednom da u Engleskoj fudbal ima itekako veliku važnost u društvu.
Primjera radi, Worcester City je sada udaljen četiri ranga od National ranga ili poznatije Konferencija lige, a pet rangova od League TwO ,posljednjeg prfoesionalnog ranga fudbala u Engleskoj.

Za Worcester City je ovo bio i prvi trofej nakon 45 godina, a nakon lokalnih Kupova i trofeja napokon su došli i do ligaškog trofeja i to u devetom rangu takmičenja.
Worcester i nije mali grad kada se gleda cijela okolina, broji oko 100.000 stanovnika, a od poznatijih klubova najbližći su im klubovi iz Birminghama, Aston Villa i Birmingham City koji su udaljeni vožnje oko 50 km.

Naravno, Worcester City je amaterska ekipa i svi fudbaleri proed fudbala imaju i svoje redovne poslove. U klubu se nadaju da će uspon na engleskoj piramidi fudbala rasti i u budućnosti.

Za klubove poput Worcestear veliki uspjeh bi bio kada bi došli do šestog ranga tkamičenja u Engleskoj.

Učitaj još novosti