12. 04. 2024 - 16:09
SAVEZ JE KONAČNO ODLUČIO: Sudija sa Wwin lige sudi derbi...
907
Shares
SAVEZ JE KONAČNO ODLUČIO:  Sudija sa Wwin lige sudi derbi Stupčanice i Slobode

SAVEZ JE KONAČNO ODLUČIO: Sudija sa Wwin lige sudi derbi Stupčanice i Slobode

12. 04. 2024 - 16:09
0
Shares

Za vikend se igraju susreti 21. kola Prve lige Federacije BiH, a tek sada je potvrđeno ko će dijeliti pravdu, tik pred same utakmice, što do sada nije bio slučaj.
U centru pažnje je nedjeljni derbi između Stupčanice i Slobode. Pisalo se o tom meču danima, a sigurno će i do samog meča, a sada je i zvanično poznato ko će dijeliti pravdu.

Radi se o sudijama sa Wwin lige naše zemlje, a glavni je Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Enes Đozić iz Sarajeva i Jure Musa iz Čitluka.

Ljajić je od ove sezone u Wwin ligi naše zemlje, no nema iskustva u derbijima, ni u Prvoj ligi FBiH, ali ni u elitnom rangu.
Pokazao je u tri meča 12 žutih kartona, a sigurno će imati veliki pritisak pred ovaj meč koji može mnogo toga odlučiti u borbi za prvaka i plasman u elitni rang.

Kada su ostale utakmice u pitanju, glavni sudija duela Čelika i Rudara je Mario Pejić iz Gruda, dok će pravdu na duelu Gornji Rahić - Tomislav dijeliti Semir Sarajkić iz Sarajeva.

Glavni sudija duela Goražda i Bratstva je Samir Kapo iz Kaknja, dok će se na centru u duelu Mladosti i TOŠK-a naći Aldin Sofić iz Zenice.

Igor Popović iz Busovače je glavni sudija duela Radnika i Simm Bau-a, a Ernad Korman iz Bugojna će isti posao obavljati na duelu Jedinstva i Zvijezde Gradačac.
U Srebreniku igraju Gradina i Budućnost, a glavni sudija je Ilija Orkić iz Matića.

Šest utakmica 21. kola igra se u subota, tek dvije su na programu u nedjelju.

Učitaj još novosti