12. 04. 2024 - 08:04
NIKOLA JOVIĆ IMA POSEBAN RITUAL KOJI PONAVLJA UOČI SVAKOG...
907
Shares
NIKOLA JOVIĆ IMA POSEBAN RITUAL KOJI PONAVLJA UOČI SVAKOG MEČA! Evo šta uradi! (FOTO)

NIKOLA JOVIĆ IMA POSEBAN RITUAL KOJI PONAVLJA UOČI SVAKOG MEČA! Evo šta uradi! (FOTO)

12. 04. 2024 - 08:04
0
Shares

Nikola Jović, košarkaš Majami Hita, jedan je od najtalentovanijih mladih igrača u NBA ligi.

Iz utakmice u utakmicu Nikola Jović zadobija poverenje trenera Majamija Erika Spolstre, tako da je učinak Srbina sve bolji i bolji. Nedavno su američki novinari počeli pomnije i sve češće da prate beka Hita i srpske košarkaške reprezentacije.

Uočili su američki fotoreporteri jedan bitan detalja, tačnije ritual koji Nikola Jović radi pre svake utakmice i treninga.Naime, Nikola Jović uvijek skine svoj lančić, poljubi pravoslavni krst na njemu i ostavi ga u džep pred zagrevanje. To samo pokazuje istinsku vjeru u Boga mladog košarkaša i njegovo poštovanje tradicije naroda kojem pripada.

Nikola Jović je rođen u Lesteru, u Engleskoj 9. juna 2003. godine. Porijeklom je iz Knina, iz Republike Srpske Krajine, tačnije iz mjesta Kosovo i Orlić, odakle su njegovi roditelji i šira porodica morali da izbjegnu u avgustu 1995. godine.

Hrvatska vojno-policijska akcija etničkog čišćenja Srba iz Krajine pod kodnim nazivom "Oluja" trajala je od 4. do 7. avgusta 1995. godine, a tokom tih nekoliko dana prostore Banije, Korduna, Like i Dalmacije napustilo je više od 320.000 ljudi.

Dokumentaciono informativni centar "Veritas" do 20.02.2014. verifikovao je 1.852 poginulih i nestalih lica, od kojih je do sada sahranjeno 930, dok se 922 lica još vode u kategoriji nestalih.Nikola Jović igra na poziciji krila, a karijeru je počeo u KK Sava, da bi poslije toga otišao u Mega Basket. Prije toga, kao klinac igrao je vaterpolo za Partizan. Iako nije bio punoljetan debitovao je prvi tim Mege u februaru 2021. u regionalnoj ABA ligi. U aprilu 2022. imenovan je za najboljeg mladog igrača Jadranske lige za sezonu 2021/22, a iste godine se prijavio i na NBA draft. Izabran je na draftu u prvoj rundi kao 27. pik od strane Majami Hita.

Sa reprezentacijom Srbije Nikola Jović osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. koje je igrano u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Učitaj još novosti