11. 04. 2024 - 16:10
Fjuri o Kličkovim savjetima za Usika: Šta mu on može...
907
Shares
Fjuri o Kličkovim savjetima za Usika: Šta mu on može savjetovati, kako izgubiti od

Fjuri o Kličkovim savjetima za Usika: Šta mu on može savjetovati, kako izgubiti od "Kralja Cigana"?

11. 04. 2024 - 16:10
0
Shares

Tajson Fjuri (Tyson Fury) i Oleksandr Usik 18. maja ulaze u ring u boks spektaklu stoljeća. Pobjednik tog meča postat će neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji, što će biti prvi put u ovom stoljeću da će se krunisati jedan. 

- Vidio sam kako mediji pišu da je ovo borba na ličnom nivou između mene i Usika. Ovdje ništa nije lično, radi se o čistom biznisu. Ja ne mrzim njega, niti on mrzi mene. On je dobar suprug i vjernik u Boga, poštujem ga kao čovjeka. Kao borac, on je bio apsolutni prvak svijeta u kruzer kategoriji i ujedinio je nekoliko titula u teškoj kategoriji. Svi moraju poštovati njegova postignuća. On je dobar borac i čeka me težak izazov, ali ja vjerujem u svoje sposobnosti. Ali to ne znači da trebate govoriti kako je Usik "sra**e" ako izgubi od mene. Koga god sam porazio, čak i prvake poput Vladimira Klička ili Vajldera (Wilder), svi su nazivani "sra**em" i lošim borcima nakon poraza od mene. Molim vas, nemojte to govoriti i za Usika nakon što ga porazi, jer on to nije - rekao je Tajson Fjuri, a onda se dotakao i savjeta Klička: 

- To će biti koristan savjet - kako izgubiti od "Kralja Cigana". Kako on ikome može davati nekakve savjete. Da je imao ikakav savjet, iskoristio bi ga u meču protiv mene. Bio je to jednosmjeran bokerski meč.

Učitaj još novosti