10. 04. 2024 - 16:29
Kako su Dinamo i Partizan makar na dan ujedinili muslimane?...
907
Shares
Kako su Dinamo i Partizan makar na dan ujedinili muslimane? Klubovima sitnica, a njima sve!

Kako su Dinamo i Partizan makar na dan ujedinili muslimane? Klubovima sitnica, a njima sve!

10. 04. 2024 - 16:29
0
Shares

Ex-Yu prostori su trnoviti i osjetljivi, prvenstvno zbog vjerskih uvjerenja koji su u prošlosti vrlo često znali dovesti do ratnih sukoba zbog čega potez tri velikana zaslužuje sve pohvale. 

Muslimani širom svijeta slave jedan od svojih najvećih praznika, ramazanski Bajram. Čestitke su stigle od praktično svih vodećih svjetski klubova.

Pripadnike islamske vjeroispovijesti su danas odlučila obradovati i tri regionalna velikana sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno Dinamo, Partizan i Budućnost.

Naime, klubovi iz Zagreba, Beograda i Podgorice su prigodnom čestitkom svim muslimanima uputili najljepše želje povodom bajramskih praznika."Građanski nogometni klub Dinamo svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, navijačicama i navijačima, građankama i građanima koji slave najveći islamski blagdan čestita Ramazanski bajram", poručili su sa Maksimira.

Partizan je uputio jednostavnu, ali i više nego znakovitu poruku uz čestitku Bajrama na arapskom jeziku. "Eid Mubarak", poručili su iz redova srpskog velikana.

"Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti srećan Ramazanski bajram od plavo - bijele porodice, uz želju da ga provedete u miru i blagostanju", navodi se u čestitci FK Budućnost.Osim fudbalskih velikana, čestiku je uputio i KK Partizan. "Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želimo sretan Ramazanski bajram.

Sluteli po reakcijama i komentarima na društvenim mrežama muslimani iz regiona su sa velikim odušeljnjem primili čestitke.

Partizan, Dinamo i Budućnost su bajramskom čestitkom su bez sumnje poslali odličnu sliku u cijeli svijet i napravili su gest koji je definitivno vrijedan hvale.

Inače, Bajram su muslimanim čestitali i vodeći klubovi iz BiH kao što su Borac, Zrinjski, Velež, Sarajevo, Široki Brijeg i drugi...

Učitaj još novosti