08. 04. 2024 - 20:00
KONAČNO SLIJEDE BOLJI DANI? Usvojene ostavke, izabran novi...
907
Shares
KONAČNO SLIJEDE BOLJI DANI? Usvojene ostavke, izabran novi predsjednik, vraća se i Almir Gredić...

KONAČNO SLIJEDE BOLJI DANI? Usvojene ostavke, izabran novi predsjednik, vraća se i Almir Gredić...

08. 04. 2024 - 20:00
0
Shares

U Sarajevu je danas održana Skupština Fudbalskog kluba Željezničar, koja je ipak dočekana u nešto boljem raspoloženju zbog nedavne pobjede nad Slogom Meridian u Modriči.

Kriza opasno drma Željezničar i klub se našao u situaciji da strepi za opstanak. Do nedjelje je bio na učinku 0-0-12 kada su u pitanju gostovanja ove sezone u WWIN ligi, ali je napokon ostvarena prva pobjeda i zaista je velika s obzirom na situaciju u ovoj sezoni, piše sportsport.ba. 

Na Grbavici se između Sloge i vječitog derbija sa Sarajevom dešavaju važne stvari. Održana je Skupština na kojoj su usvojene ostavke kompletnog Upravnog odbora, koji je iste podnio prije 10-ak dana.

Sada već bivši Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Jusufom Tanovićem trajao je nešto duže od četiri mjeseca i ostat će upamćen po možda i najlošijoj seriji rezultata u klupskoj historiji pošto Željezničaru ozbiljno prijeti borba za ostanak u eliti. 

Najljepša stvar u Tanovićevom kratkom mandatu za Željezničarom se desila nekoliko dana prije ponuđene ostavke pošto su kantonalna vlast izdvojila 4.7 miliona eura za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica. Osim toga, može još da se spomene i ona velika pobjeda nad Sarajevom (3:0) na Grbavici.

U bulevaru Ivice Osima bi mogli da zapušu neki novi vjetrovi, pošto je došlo do promjene u rukovodstvu kluba, a novim predsjednikom bit će imenovan Oro Ibrišimović, ali dio ekipe bit će i Almir Gredić, Jasmin Badžak i Kasim Imširović.

Ibrišimović je već bio v.d. predsjednika Uparvnog odbora Plavih krajem 2021. godine. Ibrišimović je dio upravljačke strukture regionalne kompanije koja se bavi distribucijom IT opreme i zastupnik je velikih svjetskih brandova. U upravi Željezničara je od avgusta 2021. godine.

Gredić je već bio u rukovodstvu kluba te je i ranije iskazivao želju da se vrati, a u proteklim danima napravljeni su i određeni konkretni koraci. Jasmin Badžak je obavljao ulogu predsjednika kluba, a i poznat je kao veliki Željovac koji je uvijek bio na dispoziciji klubu u svakom pogledu.

Očekuje se i potvrda u narednim satima, kada Skupština bude završena. U svakom slučaju, navijači Željezničara vjeruju da je ovo početak jednog puno boljeg perioda za njihov klub.

Učitaj još novosti