07. 04. 2024 - 22:29
SVE PUCA U KATALONIJI: Xavi ostaje trener Barce i usput klubu...
907
Shares
SVE PUCA U KATALONIJI: Xavi ostaje trener Barce i usput klubu sređuje potpis igrača koji je ključan za ‘Blaugranu’

SVE PUCA U KATALONIJI: Xavi ostaje trener Barce i usput klubu sređuje potpis igrača koji je ključan za ‘Blaugranu’

07. 04. 2024 - 22:29
0
Shares

Kako se bližimo kraju aktuelne sezone, tako sve više raste optimizam kada je u pitanju ostanak Xavija Hernandeza na klupi Barcelone.

Naime, klupski vrh na čelu sa predsjednikom Joanom Laportom jasan je u tome da Xavija kao legendu Barcelone žele gledati na njenom kormilu i iduće takmičarske godine.

Iako je javno uporan u tome da odlazi, prema današnjim informacijama novinara iz Španije, nekadašnji nogometaš sredine terena voljan je da nastavi obnašati funkciju šefa struke u Kataloniji.

Osim toga, kako navodi Mundo Deportivo, Xavi će svojim ostankom uvjeriti i jednog od igrača ‘Blaugrane’ da se zadrži još jednu sezonu u dresu ovog giganta.

Sergi Roberto je navodno dobio mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu. Kapiten momčadi smatrao je da je njegovo vrijeme u jednom od najboljih klubova svijeta prošlo i da je došao momenat za pakovanje kofera, ali je Xavi sve promijenio.

Roberto je, sjetit ćete se, znao biti ključni igrač u nekim velikim trenucima za Barcelonu u daljoj, kao i bližoj prošlosti, pa njegov ostanak u timu svakako je ozbiljna vijest i nešto posebno.

Učitaj još novosti