06. 04. 2024 - 22:03
SAMO SE TO ČEKALO: Haris Tabaković će naredne sezone igrati za...
907
Shares
SAMO SE TO ČEKALO: Haris Tabaković će naredne sezone igrati za jedan od najvećih klubova u Bundesligi

SAMO SE TO ČEKALO: Haris Tabaković će naredne sezone igrati za jedan od najvećih klubova u Bundesligi

06. 04. 2024 - 22:03
0
Shares

Novopečeni bh. reprezentativac Haris Tabaković igra sezonu za pamćenje u dresu Herthe iz Berlina, što neće proći nezapaženo kod mnogo ambicioznijih klubova višeg ranga.

Tabaković je bez dileme jedan od najboljih golgetera u Njemačkom nogometu, a tamošnji mediji mu prognoziraju da od naredne sezone gazi travnjake takmičenja po mjeri.

Mediji napominju i to da Hertha neće praviti problem svom napadaču u odlasku iz kluba jer je i sam kolektiv poznat kao jedan od onih kojima je potreban osjetljiv izlazni transfer u smislu finansija.

Dalje se navodi da bi Tabaković trebao zaigrati na neki tim iz gornjeg dijela tabele, a ne isključuje se mogućnost i da u Augsburgu naslijedi sunarodnjaka Ermedina Demirovića.

Podsjećamo, Demirović je velika meta minhenskog Bayerna, pa bi Tabakoviću i više nego odgovarala opcija da preuzme napadačka zaduženja ovog sjajnog kluba.

29-godišnji napadač je ove sezone za Herthu u ‘Cvajti’ zabio zabio 18 pogodaka uz četiri asistencije, a još tri je zabio i u Kupu Njemačke. Plaćen je svega 500 hiljada eura Austriji iz Beča 1. augusta prošle godine.

(sportam.info)

Učitaj još novosti