03. 04. 2024 - 15:07
Nagelsmanna žele dva giganta, dok mu FS Njemačke sprema ugovor
907
Shares
Nagelsmanna žele dva giganta, dok mu FS Njemačke sprema ugovor

Nagelsmanna žele dva giganta, dok mu FS Njemačke sprema ugovor

03. 04. 2024 - 15:07
0
Shares

Manchester United želi Juliana Nagelsmanna kao potencijalnog zamjenika za Erika Ten Haga, javljaju ostrvski novinari.
Ten Haga engleski mediji smjenjuju već mjesecima, a sada donose novu priču prema kojoj bi nizozemski trener ovoga leta mogao da bude smijenjen. Čelnici kluba već sada razmišljaju ko bi mogao da ga zamijeni na funkciji menadžera Uniteda, a kao jedan od glavnih kandidata pominje se Julian Nagelsmann.

Aktuelni selektor Njemačke ima ugovor sa tamošnjim fudbalskim savezom do kraja Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se ovoga leta održava u njihovoj zemlji, što bi značilo da bi posle toga bio slobodan u izboru nove sredine. Međutim, iz FS Njemačke (DFB) su poručili da su spremili novi ugovor za Nagelsmanna, koji bi bio na duži vremenski period, a sam selektor se još nije izjasnio povodom toga.

Da stvar bude još interesantnija Nagelsmanna želi i njegov nekadašnji klub – Bayern. Gigant iz Minhena je objavio da će se na kraju sezone rastati sa aktuelnim trenerom Thomasom Tuchelom, pa je već izvjesno vrijeme u potrazi za njegovom zamjenom. Bavarci misle da mladi stručnjak u svom prvom angažmanu nije dobio pravu šansu i kako stvari stoje rado bi mu pružili novu, što je potvrdio i poznati novinar Sky Sporta Nemačke Florian Plettenberg.

“Nagelsmannov povratak u FC Bayern je i dalje konkretna opcija. Razgovori sa njegovim rukovodstvom su u toku. Nagelsmann je otvoren za to, ali mnogo toga mora da se desi. Takođe, zato što zna da nisu baš svi nadležni 100 posto uvjereni u to. Nagelsmanna cijene u Bayernu i uvijek su u kontaktu. U slučaju da postignu dogovor, sa njim bi u paketu trebalo da dođe i Wagner, mada on teži da ostane da radi u DFB“, objasnio je Plettenberg.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti