02. 04. 2024 - 17:15
NAVIJAČI SU NEZADOVOLJNI: Na adresu Čelika stigao dopis, traže...
907
Shares
NAVIJAČI SU NEZADOVOLJNI: Na adresu Čelika stigao dopis, traže posebne ugovore za igrače

NAVIJAČI SU NEZADOVOLJNI: Na adresu Čelika stigao dopis, traže posebne ugovore za igrače

02. 04. 2024 - 17:15
0
Shares

Na dresu Nogometnog kluba Čelik iz Zenice stigao je interesantan dopis od strane UG "Robijaši 1988" u kojem imaju interesantan prijedlog za Upravni odbor kluba, a sve s ciljem da se "razdrma" tim koji je upao u rezultatsku krizu.
U dopisu stoji da "nakon zajedničkih razgovora, UG “Robijaši 1988” zahtijeva od Upravnog odbora NK Čelik da uz pravni tim napravi primjer aneksa ugovora, kojim će se naši igrači obavezati na ispunjavanje obaveza prema klubu – bez opravdanja!".

"U navedeno primarno spadaju trenažne obaveze, koje će biti garant njihovog maksimalnog angažmana.
Nikako ne želimo da se od igrača zahtijevaju obaveze koje fizički ne mogu ispuniti, ali moraju ispunjavati sportske obaveze koje su obavezne u smislu redovnih treninga, pojačanih treninga, individualnih vježbi, te adekvatnog ponašanja van zelenog terena. Iste će određivati struka i definisati ih u dogovoru sa igračima.

Smatramo da je zaista poražavajuće što je došlo do toga da navijači dostavljaju ovakvu vrstu dopisa, a sve zbog izostanka zalaganja igrača na posljednjim utakmicama i njihovog odnosa prema NK Čelik i njegovim navijačima.

Mi smo ubijeđeni da će i struka i igrači, zajedno sa nama iznijeti ove izazove, te da ćemo zajednički nastaviti koračati ka povratku u vrh bosanskohercegovačkog fudbala gdje i pripadamo", navodi se u saopštenju Robijaša.

Bivši premijerligaš neće se tako skoro vraćati u elitni rang bh. fudbala, budući da su Zeničani tek deveti na tabeli Prve lige FBiH sa 25 bodova, dok vodeća Sloboda ima čak 19 bodova više.

Posljednji poraz, šesti u ligi ove sezone, Čelik je doživio minulog vikenda u Goraždu, a u narednom kolu ugostit će ekipu Gornjeg Rahića.

Ponos Zenice već godinama nastupa u nižim ligama. Još 2020. godine je na klupskoj Skupštini izglasano da se kreće od najnižeg ranga, pa su tako morali da krenu od Kantonalne lige ZDK.
Navijači su podržali odluku kluba da sa ciljem otplate dugovanja krene od najnižeg ranga i za kratko vrijeme je stigao do drugog ranga, ali sada je želja da se klub vrati tamo gdje je godinama igrao - u Premijer ligu. Ove sezone to ostaje samo san, ali svakako će pokušati u sezoni 2024/25 pronaći način da se nađe u eliti.

 

Učitaj još novosti