31. 03. 2024 - 21:51
TRESE SE MANCHESTER! Silva nakon remija sa Arsenalom rekao ono...
907
Shares
TRESE SE MANCHESTER! Silva nakon remija sa Arsenalom rekao ono što ni u snu ne želi čuti niti jedan navijač Cityja

TRESE SE MANCHESTER! Silva nakon remija sa Arsenalom rekao ono što ni u snu ne želi čuti niti jedan navijač Cityja

31. 03. 2024 - 21:51
0
Shares

Današnji derbi susret između Manchester Cityja i Arsenala na Etihadu nije ponudio mnogo toga, te je isti završen rezultatom 0:0 i podjelom bodova.

City je uživao ulogu favorita na svom terenu, ali se od samog početka utakmice moglo vidjeti da neće biti “kiše prilika” za postizanje pogotka ni za domaće, a ni za goste.

Dakle, ovaj meč bio je pravo taktičko nadmudrivanje dva trenera, Pepa Guardiole na jednoj strani, odnosno Mikela Artete na drugoj. Raspletu se na kraju najviše radovao Jurgen Klopp koji je ostao lider Premier lige sa Liverpoolom.

Po završetku utakmice igrači su uobičajeno davali izjave za javnost, dok je jednu posebnu, onu koja je itekako odjeknula plavim dijelom Manchestera, dao portugalski reprezentativac Bernardo Silva.

“Više nismo favoriti da osvojimo titulu. To nije tako nakon ove utakmice. Moramo biti realni. Stvari više nisu u našim rukama i dosta toga zavisi od Arsenala i Liverpoola”, kazao je Silva, prenosi sportam.

Jasno je da se ovakve riječi sjajnog Portugalca nimalo ne dopadaju niti jednom navijaču aktuelnog evropskog i engleskog prvaka, obzirom da su vjerovali, a vjerovatno i dalje vjeruju kako njihov omiljeni tim nema konkurenciju.

Učitaj još novosti