31. 03. 2024 - 19:54
Nisu Nejmar ni Depaj: Španska novinarka tvrdi da zna ko je...
907
Shares
Nisu Nejmar ni Depaj: Španska novinarka tvrdi da zna ko je platio jamčevinu za Danija Alveša

Nisu Nejmar ni Depaj: Španska novinarka tvrdi da zna ko je platio jamčevinu za Danija Alveša

31. 03. 2024 - 19:54
0
Shares

Marisa Martin Blaskez (Blasquez), španska novinarka, otkrila je ko je platio jamčevinu za proslavljenog brazilskog fudbalera Danija Alveša (Alves).

Kako ona tvrdi, milion eura za puštanje Brazilca osuđenog zbog silovanja platio je neimenovani brazilski magazin. 

Alveš se tokom suđenja žalio da je u minusu, iako je za vrijeme karijere zaradio bogatstvo, te da u španskom zatvoru ne može do svoje imovine u Brazilu.

Kružile su glasine da je jamčevinu platio njegov prijatelj i sunarodnjak Nejmar (Neymar), ali je to demantovao otac fudbalera Al Hilala.

Nakon toga se pojavila priča da je Alvešu pomogao Memfis Depaj (Memphis Depay), nizozemski reprezentativac i fudbaler Atletiko Madrida, ali španska novinarka tvrdi da ni to nije tačno.

Brazilski magazin navodno je platio jamčevinu u zamjenu za Alvešov intervju, s time da su tražili da u razgovoru sudjeluje i bivša supruga nogometaša Joana Sanz.

- Magazin, koji je popularan u Brazilu, radi velike priče o važnim ljudima u državi, ali i svijetu. Postoji niz zahtjeva koji moraju biti ispunjeni - tvrdi novinarka Blaskez.

Podsjetimo, Dani Alveš je uhapšen u januaru 2023. godine zbog sumje na sil.o.v.anje.

Alves je iza rešetaka od hapšenja u januaru 2023. zbog sumnje na sil.o.v.an.je. Nakon što je izašao iz zatvora, oduzeti su mu španski i brazilski pasoši, a mora se redovno javljati na sud.

Učitaj još novosti