31. 03. 2024 - 18:45
ALEN BABIĆ SE VRATIO U VELIKOM STILU: Britanski div prebijen...
907
Shares
ALEN BABIĆ SE VRATIO U VELIKOM STILU: Britanski div prebijen je kao nikad u životu!

ALEN BABIĆ SE VRATIO U VELIKOM STILU: Britanski div prebijen je kao nikad u životu!

31. 03. 2024 - 18:45
0
Shares

Hrvatski bokser Alen Babić pobjedom se vratio u ring nakon godinu dana pauze. The Savage je u Londonu savladao Britanca Stevea Robinsona prekidom u šestoj rundi.

Alen Babić obećao je veliki povratak u ring nakon teškog poraza prošle godine u Poljskoj od Lukasza Rozanskog u borbi za WBC-ov bridger pojas. Obećanje je ispunio i deklasirao je Robinsona u londonskoj 02 Areni, piše sportsport.ba.

Babić odlično otvara meč. Već je u prvoj rundi žestoko uzdrmao Robinsona koji je nekako uspio ostati na nogama.

Nastavio je The Savage bolje raditi i u nastavku borbe. Imao je serije udaraca kojima je nanio ozbiljnu štetu protivniku.

Robinson je na rubu poraza bio i u petoj rundi. Nevjerovatno je to kako je Britanac još uvijek bio na nogama.

Ipak, u šestoj rundi sudija je morao prekinuti meč. Nije mogao više gledati nemilosrdno prebijanje i The Savage se vratio pobjedom u ring.

Hrvatskom nokauteru ovo je 12. pobjeda karijere u 11. nastupu. Jedanaest svojih borbi riješio je nokautom i ova borba definitivno pokazuje da je izbacio sve bubice iz glave i da je spreman ponovo krenuti prema velikoj sceni.

S druge strane Robinson, koji je zbog sličnosti s glumcem Dolphom Lundgrenom dobio nadimak Drago, po liku iz filma Rocky, doživio je treći poraz u karijeri u kojoj ima i šest pobjeda.

Danas međutim nije imao nikakve šanse. Doslovno je uništen i prebijen u ringu i može biti zahvalan sudiji što je prekinuo meč.

Učitaj još novosti