29. 03. 2024 - 22:08
VELEŽ SLAVIO U DERBIJU PROTIV ŽELJEZNIČARA: Produžio teške...
907
Shares
VELEŽ SLAVIO U DERBIJU PROTIV ŽELJEZNIČARA: Produžio teške dane na Grbavici

VELEŽ SLAVIO U DERBIJU PROTIV ŽELJEZNIČARA: Produžio teške dane na Grbavici

29. 03. 2024 - 22:08
0
Shares

Nogometaši Veleža slavili su u derbiju 24. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara na Grbavici rezultatom 1:0 te tako produbili krizu Plavih, a istovremeno nastavili borbu za Evropu.
Dva tima u derbi ušla su s istim ciljem, ali s potpuno drugačijim ambicijama s obzirom na plasman na tabeli. Dok se Velež bori za izlazak u Evropu, Plavi su pri samom dnu što je situacija koja se decenijama nije viđala na Grbavici.
Velež je nešto konkretnije i opasnije ušao u prvo poluvrijeme, ali većih prilika nije bilo. Prvu šansu imao je Željezničar u 12. minuti, ali je Sulejman Krpić glavom šutirao pored gola.

Odgovorio je Asmir Suljić koji je u 23. minuti šutirao s distance preko gola Željezničara. Uslijedile su minute koje su u potpunosti pripale Željezničaru.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 33. minuti, Samir Radovac izlazi gotovo sam pred Osmana Hadžikića, ali golman Veleža divno brani i izbacuje loptu u korner.
Na startu drugog poluvremena nije bilo uzbuđenja. Dok se igralo pretežno na sredini terena, jedan trenutak odlučio je utakmicu.

Igrao se 54. minut kada je Nermin Haskić ubacio s desne strane, a rezervista Dino Halilović postiže gol udarcem u donji lijevi ugao gola Željezničara. Golman Vedad Muftić bio je nemoćan.

Uslijedio je veliki pritisak Željezničara, ali kako je ostajalo sve manje vremena za Plave, tako je i igra bila nesigurnija jer se veliki pritisak uvukao u noge igrača.

U 71. minuti Andrija Drljo se namjestio na lijevu nogu, ali je njegov šut s vrha šesnaesterca otišao preko gola.
Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je tako Velež došao do velike pobjede u borbi za Evropu. Rođeni sada imaju 42 boda na trećem mjestu, četiri više od Sloge te pet više od Sarajeva.

S druge strane, Željezničar je na pretposljednjem mjestu s 23 boda, koliko ima i Tuzla City, prvi tim iznad zone ispadanja.

U narednom kolu Željezničar gostuje Slogi Meridian, dok će Velež na svom terenu u još jednom derbiju dočekati Borac.

Rezultat i strijelac:

Željezničar - Velež 0:1 (Halilović 54')

(klix.ba)

Učitaj još novosti