29. 03. 2024 - 15:52
VELIKA POBJEDA IGMANA PROTIV SLOGE: : Borba za opstanak i...
907
Shares
VELIKA POBJEDA IGMANA PROTIV SLOGE: : Borba za opstanak i Evropu postaje sve uzbudljivija

VELIKA POBJEDA IGMANA PROTIV SLOGE: : Borba za opstanak i Evropu postaje sve uzbudljivija

29. 03. 2024 - 15:52
0
Shares

Nogometaši Igmana savladali su na svom terenu Slogu iz Doboja rezultatom 2:0 u okviru 24. kola Wwin lige i barem privremeno su pobjegli iz zone ispadanja.
Konjičani su ofanzivno krenuli od samog početka i dominirali su, a od vodstva su stigli u 22. minuti. Nogometaš Sloge Ajdin Redžić je napravio veliku grešku pokušajem da dribla u petercu, a to je iskoristio Anel Hebibović kojeg je lopta pogodila u nogu i završila u mreži za 1:0.

Samo što se krenlo s centra Igman je udvostručio vodstvo. Golman Sloge Nemanja Šćekić je vrlo slabo reagovao prilikom istrčavanja, a Stefanu Denkoviću nije bilo teško da pogodi praznu mrežu za 2:0.

Igman je mogao i do trećeg gola, ali sjajan udarac Janketića u 38. minuti još bolje odbranio Šćekić.

Nastavak utakmice nije donio veća uzbuđenja i prave šanse pa je Igman bez većih problema sačuvao vodstvo i stigao do velike pobjede u borbi za opstanak.

Konjičani sada imaju tri boda više od pretposljednjeg Željezničara, dok je Sloga propustila priliku da se dodatno učvrsti na poziciji koje će voditi u Evropu i do kraja šampionata očekuje se velika drama kako u borbi za opstanak, tako i za evropsku scenu.

Igman će u narednom kolu gostvati Sarajevu, dok će Sloga na svom terenu dočekati Željezničar.

Rezultat i strijelci:

Igman - Sloga 2:0 (Hebibović 22', Denković 24')

(klix.ba)

Učitaj još novosti