29. 03. 2024 - 12:01
ŠPANAC SE POTPUNO UGASIO: Grigor Dimitrov počistio sa terena...
907
Shares
ŠPANAC SE POTPUNO UGASIO:  Grigor Dimitrov počistio sa terena Carlosa Alcaraza

ŠPANAC SE POTPUNO UGASIO: Grigor Dimitrov počistio sa terena Carlosa Alcaraza

29. 03. 2024 - 12:01
0
Shares

Bugarski teniser je u dva seta savladao prvog nosioca na turniru i plasirao se u polufinale Miamija

Bugarin Grigor Dimitrov, jedanaesti nosilac na Mastersu u Miamiju ove godine, sa sigurnih 2:0 (6:2, 6:4) je u četvrtfinalu turnira izbacio Španca Carlosa Alcaraza.

Dimitrov je odigrao odličan meč, iako nije krenuo baš sigurno. U svoja prva dva servis gema dopušta četiri brejk lopte Alcarazu, koje Španac ne koristi, dok istovremeno Dimitrov već u drugom gemu pravi brejk i dolazi do prednosti, koju potvrđuje još jednim brejkom za 1:0 u setovima.Kako je meč odmicao tako je Dimitrov bio sve sigurniji na svoj servis, nije dopuštao više brejk lopte svom protivniku poslije prva dva servisa, a u četvrtom gemu drugog seta pravi novi brejk za 3:1, pa potvrđuje svojim servisom za 4:1. Djelovalo je da ima meč u svojim rukama, ali onda užasno servira u sedmom gemu, gubi servis bez osvojenog poena i Alcaraz se vraća u meč, pa nakon što je to potvrdio svojim servisom egal je u drugom setu, 4:4.

Ipak, u 10. gemu ima dvije brejk i meč lopte, koristi prvu i dolazi do pobjede.

Grigor Dimitrov će u polufinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva. U drugom polufinalu se sastaju branilac troefja Daniil Medvedev i Italijan Jannick Sinner.

Učitaj još novosti