29. 03. 2024 - 09:29
Evo zašto Sergej Barbarez nikad neće biti selektor Zmajeva
907
Shares
Evo zašto Sergej Barbarez nikad neće biti selektor Zmajeva

Evo zašto Sergej Barbarez nikad neće biti selektor Zmajeva

29. 03. 2024 - 09:29
0
Shares

Fudbalskoj reprezentaciji BiH još je jednom bio koban baraž.

Prošlog četvrtka Zmajevi su poraženi sa 2:1 od Ukrajine u Zenici čime su izgubili šansu da se nađu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.Ovim ispadanjem ponovo se aktuelizirala priča oko pronalaska novog selektora, s obzirom da Savo Milošević iz prvih pet utakmica ima jednu pobjedu i četiri poraza, a tehnički mu je i mandat okončan jer je imao ugovor do kraja baraža.

Jedno ime koje se uvijek poteže u navijačkim krugovima je ono legendarnog kapitena Sergeja Barbareza.

Iako je u prošlosti često povezivan s klupom Zmajeva, on je nedavno objasnio zašto nikada neće biti selektor reprezentacije.

"I danas je reprezentacija emocija, malo manje nego prije. Sa rajom sjesti i komentarisati, to je uvijek prisutno. I moji komentari na društvenim mrežama su emocija, moram nešto reći. Svi smatraju da trebam više govoriti, ali ne želim govoriti o stvarima o kojima ne znam unutrašnjost. Dosta toga se u nas nazire, ali moja riječ nema težinu koju bi trebala da ima da se neko nešto zapita onda se ne isplati trošiti energiju na te stvari i gdje ide. I zato smo tu gdje smo sada. Volim igru riječi i na mrežama sam premalo, kazao je Barbarez za N1.


On je potom govorio o šansama da u budućnosti postane novi selektor, odnosno da sjede na klupu Zmajeva.

"U nas se sve veže za politiku, znamo kako u nas stvari funkcionišu. Normalni ljudi ne mogu promijeniti situaciju koliko god željeli. I da bude normalno, ja neću biti nikada selektor. Taj voz je prošao, treba biti realan nisam do sada nikada bio trener i ne trebam glumiti frajera. Ja to mogu, skupio bi ljude koji to znaju i tako je bilo na razgovorima koje smo vodili, ali u životu to neću doživjeti da ovdje bude normalno u Savezu i politici. Nisam optimista. Ja sam oba puta kad sam pregovarao imao ljude koji su u stručnom dijelu bili iskusniji od mene, poručio je Barbarez.

Učitaj još novosti