28. 03. 2024 - 21:24
HISTORIJA JE DANAS ISPISANA U ARSENALU: Potpisan je ugovor...
907
Shares
HISTORIJA JE DANAS ISPISANA U ARSENALU: Potpisan je ugovor kakav Emirates ne pamti

Veliki posao uprave Topnika

HISTORIJA JE DANAS ISPISANA U ARSENALU: Potpisan je ugovor kakav Emirates ne pamti

28. 03. 2024 - 21:24
0
Shares

Arsenalu ove sezone ide zaista sjajno u Premiershipu, ali i u Ligi prvaka, te su u borbi za trofeje u oba ova takmičenja. Nakon što su prošle sezone ostali "kratkih rukava" u Premiershipu ove sezone se nadaju da će otići do kraja.

Osim što se bore za titulu u Premiershipu sa Manchester Cityjem i Liverpoolom i u Ligi prvaka Topnicima ide dobro i u četvrtfinalu ovog takmičenja snage će odmjeriti sa Bayernom iz Minhena.

I dok čekaju svoju utakmicu u gostima protiv Manchester Cityja, koja je možda i derbi sezone, a igra se za vikend danas je "pao" veoma važan potpis na Emiratesu. Potpisan je rekordni ugovor kakav nikada nije viđen u timu Arsenala.

Naime, Topncii su danas ozvaničili potpis ugovora sa mladim Ethanom Nwanerijem, momkom koji ima samo 17 godina, a već je odigrao dvije utakmice u dresu Arsenala i označen je kao najveći prospekt njihovog omladinskog pogona.

Prošlog ljeta Nwaneri je potpisao novi stipendijski ugovor sa Topnicima, a sada kada je napunio 17 godina konačno je potpisao profesionalni ugovor sa timom iz Londona.

U septembru 2022. godine mladi fudbaler je debitovao u dresu Arsenala i imao je malo više od 15 godina. Desilo se to na utakmici protiv Brentforda i on je tada postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u Premiershipu.

O njemu je govorio i njegov menadžer u akademiji, Per Mertesacker.

"Veoma smo ponosni na Ethana i njegovo putovanje od akademije i Hale Enda, zatim tranzicije u Sobha Realty trening centar i debija za prvi tim Arsenala.

Ethanovo putovanje se nastavlja i mi ćemo biti tu da ga guramo kako bi što više napredovao. Igra sjajno sa loptom, u posjedu je jako dominantan, a upravo to je u našim genima, genima Arsenala.

On je neko ko će konstantno napadati na terenu, veoma je jak i veoma smo privilegovani da je Arteta odlučio da mu da profesionalni ugovor", rekao je Mertesacker.

Nwaneri se Arsenalu priključio u maju 2015. godine i za vrlo kratak period označen je kao talenat broj jedan u ovom timu.

Koliko ga u Arsenalu cijene najbolje pokazuje činjenica da je danas potpisao ugovor kakav nikada ranije nije viđen na Emiratesu. Radi se o tome da je Nwaneri postao najplaćeniji omladinac u historiji Arsenala.

Još uvijek nije otkrivena cifra koju će ovaj momak zarađivati, ali obzirom na to da ima 17 godina sigurno je riječ o ogromnoj cifri za njegove godine.

Kada je debitovao za prvi tim Arsenala protiv Brentforda Nwaneri je imao 15 godina i 181 dan i tako je srušio rekor koji je do tada držao Harvey Elliot koji je bio star 16 godina i 30 dana kada je zaigrao u Premiershipu.

Osim toga odigrao je još jednu utakmicu prošlog mjeseca kada je dobio šansu sa klupe u pobjedi svog tima protiv West Ham Uniteda od 6:0.

Nakon što je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Arsenalom oglasio se i sam mladi Nwaneri:

"Želim da uđem u prvi tim, želim da sakupljam iskustvo koje mogu od igrača iz prvog tima. Želim postizati golove i uraditi sve što je u mojoj moći kako ib napredovao. Uradit ću sve da iskoristim priliku koju dobijem", rekao je Nwaneri.

Učitaj još novosti