28. 03. 2024 - 12:23
U javnost procurila odštetna klauzula Danija Olma: Četiri...
907
Shares
U javnost procurila odštetna klauzula Danija Olma: Četiri velikana ga prate i žele  već ovog ljeta

U javnost procurila odštetna klauzula Danija Olma: Četiri velikana ga prate i žele već ovog ljeta

28. 03. 2024 - 12:23
0
Shares

Nastupom za Španiju protiv Brazila (3:3) Dani Olmo je pokazao kakav je majstor, privukao veliku pozornost evropskih velikih timova, a kada su saznali njegovu vrijednost, mnogi su ga stavili na svoj popis potencijalnih transfera za ljeto.

Olmo, koji ima dobru sezonu u Leipzigu, nastupom u dresu Španije dodatno se probio na tržištu i postao tražena roba. Leipzigov je jedan od ključnih igrača, ali njemački klub ga samo nekim čudom može zadržati.

U svom klubu već je zabio sedam golova i četiri asistencije u 19 utakmica koje je odigrao ove sezone. A više ih nije bilo jer je doživio dvije gotovo uzastopne povrede zbog kojih je propustio četiri takmičarska mjeseca, no sjajnim golom protiv Brazila pokazao je svo fudbalsko umijeće i osigurao svoje mjesto u prvih 11 Španije na Euru.U susretu koji je završio rezultatom 3:3 na madridskom Santiago Bernabeuu veliku ulogu u kreiranju igre imao je Dani Olmo koji je iz 33 pokušaja upisao 27 dobrih dodavanja. Nadalje, istaknuo se u odbrambenom smislu, osvojivši tri lopte, isto kao i stoper Robin le Normand, te jednu više od Laportea.

Uz Lamiena Yamala i Nica Williamsa bit će jedan od najudarnijih igrača Španije na Evropskom prvenstvu, a Euro će po svemu sudeći biti prekretnica u karijeri, iako nije isključeno da se transfer iz Leipzgiga dogodi prije početka turnira u Njemačkoj.

Jedna od najvećih legendi njemačkog fudbala Philipp Lahm rekao je za Sky Sport da će Olmo biti najbolji igrač na Evropskom prvenstvu. Ove riječi vesele Špance, ali i navijače velikana koji planiraju da ga kupe.

A lista timova koji prate Olma i namjeravaju da ga dovedu je sada značajno porasla, nakon što je otkriveno da je njegova odštetna klauzula "samo" 60 miliona eura. Cifra je to koju gotovo svaki veliki tim u Evropi može da izdvoji, a u današnje vrijeme kada iole kvalitetan igrač košta barem 100 miliona, ovo izgleda kao "poklon koji se ne može propustiti".

Ostaje nam samo da vidimo ko će na kraju biti najkonkretniji ili najbrži i ko će dovesti bivšeg igrača zagrebačkog Dinama u svoje redove. Mnogi vjeruju da bi to mogla biti Barcelona zbog saigrača iz reprezentacije i jedne važne činjenice - Olmo je produkt La Masije i upravo je iz Barcelone došao u Zagreb i vjerovatno su boje katalonskog tima nešto što Dani s nestprljenjem želi nositi.A prodaji Olma najviše se raduju na Maksimiru. Dinamo je sklopio zanimljiv dogovor s Leipzigom prilikom prodaje Španca 2020. godine. Isplaćeno im je 29 miliona eura za usluge ovog fudbalera, a dogovoreno je i da će Modri imati 20 procenata od zarade njemačkog kluba na narednom transferu.

Dani Olmo je u dresu tima s Maksimira nastupio u ukupno 124 utakmice i ima učinak od 34 pogotka i 28 asistencija. Uz Barcelonu, Chelsea, Manchester City, Real Madrid su također zainteresovane strane za fudbalskog majstora.

 

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti