27. 03. 2024 - 22:41
REAL ZAVRŠIO JOŠ DVA POTPISA : Posljednje vijesti iz Španije...
907
Shares
REAL ZAVRŠIO JOŠ DVA POTPISA :  Posljednje vijesti iz Španije dokaz da je Luka Modrić već donio odluku o budućnosti?

REAL ZAVRŠIO JOŠ DVA POTPISA : Posljednje vijesti iz Španije dokaz da je Luka Modrić već donio odluku o budućnosti?

27. 03. 2024 - 22:41
0
Shares

Toni Kroos dogovorio je nastavak saradnje s madridskim Realom za još jednu sezonu, a njegovim stopama će u narednoj sedmici Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Španski AS tvrdi da je sve dogovoreno o nastavku saradnje s ovim igračima, a trenutno Luke Modrića nema u planovima i izvjesno je da bi Hrvat mogao napustiti klub.
Luka Modrić je apsolutna legenda Reala. 12 godina je najveći hrvatski fudbaler svih vremena član kraljevskog kluba, no kako stvari stoje njega u narednoj sezoni nećemo gledati u timu sa Santiago Bernabeua.
Real je danas dogovorio produženje saradnje s Tonijem Kroosom na još jednu sezonu. Nijemac će se penzionisati u dresu Kraljeva iz Madrida, a španski list AS navodi kako su završavaju još dva ugovora.
Rukovodstvo španskog velikana nastavit će saradnju s iskusnim defanzivcem Nachom Fernandezom, te Lucasom Vazquezom i u narednoj sedmici bi se trebao ozvaničiti njihov potpis.

Luka Modrić, čini se, nije u planovima za produženje saradnje. Njegovog imena za sada nema među kandidatima za novi ugovor i sve su prilike da će 38-godišnjak napustiti Madrid nakon punih 12 godina.

Njemu je trener Carlo Ancelotti jasno poručio da neće imati previše prostora za igru ako ostane: "Luku volim i poštujem, ali nisam siguran da želi imati malu ulogu u ekipi. On će donijeti odluku želi li ostati", rekao je nedavno Italijan.

Da se iz ovih riječi zaključiti da je Real spreman da mu ponudi novi ugovor, no da Hrvat neće imati bitnu ulugo u narednoj sezoni. Na njemu je da donese konačnu odluku i sve vodi ka tome da će napustiti Real.

Neće Modrić imati previše problema da pronađe novi klub. Dosta je onih koji jedva čekaju da obuče njihov dres, naročito klubovi iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država.
Ponude koje Luka ima na stolu su multimilionske. Samo treba reći 'da' i vidjet ćemo jesu li večerašnje vijesti iz Španije zaista dokaz da je Luka već odlučio otići.
GNK Dinamo Zagreb sanja Luku Modrića
Zagrebački Dinamo sanja povratak Luke Modrića na Maksimir. Ipak, takva opcija trenutno nije baš realna.

Navijači Modrih dolaze na utakmice s njegovim dresovima iz perioda dok je nastupao za klub. Silno ga žele ponovo vidjeti tu, no teško da će se tako nešto desiti.

Novi predsjednik kluba Velimir Zajec zagrijao je fanove fotografijama s Modrićem. Odmah se počelo špekulisati da se tu nešto kuha i da bi Luka mogao ponovo na Maksimir.

Dinamo mu definitivno ne može dati novac kakav može uzeti u Saudijskoj Arabiji ili SAD-u. Vjerovatno će pokušati igrati na emocije, ali kao što smo već napisali, takva opcija je poprilično nerealna.
Potom je otišao u Tottenham, da bi od 2012. godine postao član Real Madrida u čijim redovima je odigrao 521 meč i postao je istinska legenda kluba.

U karijeri više nema šta ostvariti. Uzeo je sve što je mogao i to je karta na koju bi Dinamo mogao igrati u nagovaranju da se vrati kući.

Učitaj još novosti