27. 03. 2024 - 20:59
Diletta Leotta traži od golmana Newcastlea da ode iz kluba jer...
907
Shares
Diletta Leotta traži od golmana Newcastlea da ode iz kluba jer engleski grad nema direktan let za Milano

Diletta Leotta traži od golmana Newcastlea da ode iz kluba jer engleski grad nema direktan let za Milano

27. 03. 2024 - 20:59
0
Shares

Poznata italijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti ekipu Newcastlea, a engleski mediji otkrili su i razlog takvog zahtjeva.
Poznato je da su Diletta i Loris nedavno dobili dijete, zbog poslovnih obaveza žive odvojeno, a to voditeljici očito sve više smeta pa želi da njen zaručnik nađe novi klub, po mogućnosti u Italiji.
Kako piše Daily Mail, Leotti posebno smeta što Karius živi u "zabačenom" Newcastleu, gradu iz kojeg nema direktnih letova za Milano, Amsterdam ili Pariz te želi da se to promijeni.
Zbog toga traži da ovaj golman dođe da igra u Italiju i tamo nastavi svoju karijeru, ali svakako da se o tome ne pita samo on, već je potrebno i da neki klub izrazi želju da ga dovede.

Karius je trenutno treći golman Newcastlea, iza povrijeđenog Nicka Popea i Martina Dubravke pa rijetko dobija priliku da brani.

Leotta živi u svojoj domovini s kćerkom Arijom, a pošto Kariusu ugovor s Newcastleom ističe na kraju sezone, u Italiju bi mogao doći kao slobodan igrač.
"Loris ima ljude uz sebe koji rade za njega i nadam se da će donijeti najbolju odluku za svoju karijeru", rekla je Leotta za talijanski list Tuttosport.

"Živim u Milanu pa bi nam recimo bila idealna blizina Milana. Uvijek mu kažem, igrači koji dođu u Seriju A onda se zaljube u Italiju i često tamo ostanu zauvijek. Mislim da bi se to i njemu moglo dogoditi", dodala je Leotta u izjavi.

Voditeljica i golman su u ljubavnoj vezi od oktobra 2022. godine, a kćerku Ariju su dobili prije nekoliko mjeseci.

Učitaj još novosti