27. 03. 2024 - 10:32
DALIĆ NAKON TRIJUMFA U EGIPTU: Ovo nam puno znači!
907
Shares
DALIĆ NAKON TRIJUMFA U EGIPTU: Ovo nam puno znači!

DALIĆ NAKON TRIJUMFA U EGIPTU: Ovo nam puno znači!

27. 03. 2024 - 10:32
0
Shares

Zlatko Dalić, selektor hrvatske nogometne reprezentacije, bio je izuzetno zadovoljan nakon što je Hrvatska osvojila turnir u Kairu. U finalu su Vatreni bili uspješniji od domaćina Egipta, pobijedivši s 4:2

Uprkos tome što se radilo o prijateljskom natjecanju, atmosfera na stadionu bila je izvanredna, a Dalićevi izabranici pokazali su visok nivo igre i taktičku pripremljenost. Selektor Hrvatske je bio posebno zadovoljan zbog činjenice da je njegova ekipa demonstrirala izvanrednu borbenost i kvalitetu, što obećava za buduće izazove.

"Pobjeda i dobra utakmica, 80 tisuća ljudi na stadionu, čast je ovo da nakon 12 godina u Egiptu budu navijači, igrali smo dobro što je najvažnije i ovo nama puno znači. Dečki su to jako dobro odradili i ja sam jako zadovoljan."

Početak nije bio sjajan, ali kada je Hrvatska došla na radnu temperaturu, pokazala se kvalitetnijim protivnikom.

"Krenuli smo loše primili smo gol nakon prekida i doveli se u tešku situaciju, i to je ono što moramo popraviti, ali vratili smo se kasnije te bili kvalitetniji nego protiv Tunisa, bilo je puno šansi, raznovrsnosti, okomitosti, bili smo na visokom nivou. Drugo poluvrijeme je bilo možda za nijansu slabije, ali dali smo četiri gola, iskoristili smo svoje šanse. Mislim da nakon ovoga možemo biti jako zadovoljni. Hvala dečkima na sjajnih deset dana u ponašanju i pristupu. Bili smo svi spremni za Abu Dhabi i fascinantno je što nitko nije rekao niti jednu riječ što idemo u Egipat. Svi su šutjeli, došli su ovdje, odradili su vrhunski i hvala im na tome."

Dalić ističe kako neke stvari treba još popraviti, ali u globalu je zadovoljan.

"Imali su oni još jednu šansu kod 1:0, pogodili su stativu, sve iz naših grešaka, neki kratki pasevi nisu bili točni, što je malo čudno za nas. Kasnije je bilo puno bolje, moramo biti s ovim sretni. Dobili smo uvid u neke igrače, što i kako mogu, to smo htjeli. Veseli me da je tu bilo 25 igrača i svi su dobili priliku", istakao je za Novu TV.

Učitaj još novosti