26. 03. 2024 - 21:50
"Apokalipsa" na istoku Evrope: Desetine hiljada duša na terenu...
907
Shares

"Apokalipsa" na istoku Evrope: Desetine hiljada duša na terenu i nerealna scena s "uljezom"

26. 03. 2024 - 21:50
0
Shares

Proslava prvog plasmana na Evropsko prvenstvo nije mogla proći bez invazije. Sa krajnjeg Istoka Evrope stižu scene koje će zaista obići svijet, a sami akteri će ih pamtiti do kad su živi, piše sportsport.ba.

Drugi baraž je bio uspješan za Gruziju. Nakon što su u prvom eliminisani od Sjeverne Makedonije, u drugom su uspjeli izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Gruzijci predvođeni legendarnim Willyjem Sangolom sa klupe su odigrali dva odlična meča u razmaku od pet dana. Istina, imali su sreće sa žrijebom pošto su bili domaćini.

U polufinalu je sa 2:0 savladan Luksemburg da bi u finalu protiv Grčke Gruzijci bili bolji izvođenjem penala uz određenu dozu sreće i tokom regularnog dijela susreta.

Stadion Boris Paichadze Tbilisiju je sasvimo očekivano bio dupke pun, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedila je svojevrsna "navijačka apokalipsa."

Na teren se sjurilo na desetine hiljade navijača kako bi proslavili najveći uspjeh u historiji gruzijske reprezentacije pošto se radi o premijenom izdanju na jedno veliko takmičenje.

Među hiljadama Gruzijaca nalazio se i uljez. U pitanju je jedan grčki reprezentativac kojem sluteći po govoru tijela nije bilo do života radi eliminacije.

I dok su možda neki očekivali provokacije i izrugivanje zanimljivo je da navijači Gruzije uopšte nisu doživjeli reprezentativca Grčke te su prošli pored njega kao da je duh.

Ludo je bilo i u svlačionici, a posebno u press sali gdje reprezentavci Gruzije predvođeni najvećom zvijezdom Khvichom Kvaratskhelijom praktično nisu dozvolili Sagnolu da održi press-konferenciju.

Gruzija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Portugalom, Češkom i Turskom. Prolazak dalj se čini kao nemoguća misija, ali Gruzijci će narednih mjeseci živjeti san i optimizma im neće manjkati.

Učitaj još novosti