24. 03. 2024 - 13:16
Reakcija komentatora iz Srbije je sve, ali slavu "ukrali"...
907
Shares
Reakcija komentatora iz Srbije je sve, ali slavu

Reakcija komentatora iz Srbije je sve, ali slavu "ukrali" majka Mirnesa i legendarni fotograf iz BiH

24. 03. 2024 - 13:16
0
Shares

Fantastični Dino Beganović danas je ostvario prvu pobjedu u Formuli 3 i to na utrci za Veliku nagradu Australije. Beganovićevu pobjedu na sjajan način ispratio je i srbijanski komentator koji nije krio oduševljenje što je momak porijeklom iz Bosne i Hercegovine slavio u Melbourneu.

Švedski vozač koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine uspio je jutros da dođe do svoje prve pobjede u karijeri u Formuli 3 jer je slavio u Melbourneu na utrci za Veliku nagradu Australije.

Beganović je startao s treće pozicije i na početku utrke uspio je da sačuva to mjesto, a potom je našao sjajan tempo i probio se do samog vrha.

Prvo je uspio da prestigne Gabrielea Minija i dođe na drugo mjesto, a nakon toga nastavio je sjajno da vozi i ekspresno je smanjio zaostatak koji je imao za liderom Leonardom Fornarolijem.

Beganović je tražio svoju priliku i kada su mu se "otvorila vrata" u 14. krugu napao je Fornarolija i preuzeo lidersku poziciju. Do samog kraja Beganović je sjajno vozio i zadržao konkurenciju iza sebe i zasluženo slavio.

Za momka čiji roditelji su iz BiH ovo je prva pobjeda u Formuli 3 i pokazatelj kakav talenat ima. Beganović je inače u akademiji Ferrarija, te je sigurno da i u italijanskom timu pomno prate njegove rezultate.

Također, treba istaći i reakciju koju je imao komentator Sport Kluba, Pavle Živković, koji inače već godinama prenosi utrke Formule u svim rangovima. Živković je uvijek posebno srčan kada su u pitanju vozači s ovih prostora, a to je ponovo pokazao.

Iako ovaj put u kabini nije bilo njegovog kolege Srđana Ercega s kojim je nevjerovatan tandem Živković je pobjedu Beganovića zaista prokomentarisao na fantastičan način.

"Zaista lijepo trkanje Beganovića. Startao je kao treći i pobijedio je u direktnim duelima protiv Minija i Fornarolija. Ne zamjerite mi što sam pristrasan i što od srca navijam za Dinu da dođe ovdje do trijumfa", rekao je, između ostalog, Živković.

Također, u boksu Beganovićeve ekipe bila je i njegova majka Mirnesa koja je emotivno proslavila prvu pobjedu svog sina.

No, ono što je posebno bilo zanimljivo jeste da je tu bio i naš legendarni fotograf Hasan Bratić koji već godinama prati utrke Formule u svim kategorijama, te je i on bio oduševljen pobjedom Beganovića.

 Emotivan susret Dine Beganovića i majke Mirnese nakon utrke, a sve to je fotografijom zabilježio naš Hasan Bratić
Bratić je fotografisao slavlje Dine i njegove majke Mirnese, a onda se u prenosu moglo čuti kako ju je pitao na bosanskom jeziku da li je ona njegova majka što je Živković također prokomentarisao.

"Tu je i naš Hasan Bratić. Pitao je gospođu da li je majka Dine Beganovića, pretpostavljam da jeste. Lijepa scena i neizbiježni legendarni fotograf Hasan Bratić", kazao je Živković.

Hasan Bratić godinama prati utrke Formule, fotografija s Fernandom Alonsom oduševila javnost

Bratić je inače rođen u Bosanskoj Otoci, ali skoro cijeli život živi u Njemačkoj gdje je i stasao kao fotograf i danas je među najboljim što se tiče Formule 1 koju prati zaista dugo.

On je očekivano stigao u Melbourne gdje prati utrke u svim rangovima, no fotografija koju je prije par dana objavio s legendarnim Alonsom sve je oduševila.

Sigurno je da svi u BiH trebaju biti ponosni na Hasana jer je čovjek toliko dugo u Formuli što je malo kome pošlo za rukom. Inače, prati razne sportske događaje koje fotografiše, ali ovaj sport za njega je nešto posebno.

Učitaj još novosti