24. 03. 2024 - 11:44
Ni samom Lewi nije jasno kako, ali na stolu ima ponudu od 100...
907
Shares
Ni samom Lewi nije jasno kako, ali na stolu ima ponudu od 100 miliona eura godišnje

Ni samom Lewi nije jasno kako, ali na stolu ima ponudu od 100 miliona eura godišnje

24. 03. 2024 - 11:44
0
Shares

Poljski napadač Robert Lewandowski (35) unatoč tome što je u poznim igračkim godinama, mogao bi da napravi još jedan transfer, a definitivno i da za kraj potpiše najbogatiji ugovor u karijeri.

U ljeto 2022. godine je iz Bayerna Lewandowski prešao u Barcelonu i od tada je Poljak ključna figura katalonskog tima ili jedna od ključnih. Ipak, godine čine svoje, Poljak bi mogao veoma brzo "nestati" sa fudbalske mape, a Barcelona već pravi plan kako ga zamijeniti.

Čovjek koji je za Barcelonu odigrao 85 utakmica i postigao 53 gola uz 17 asistencija ima na stolu strahovito bogatu ponudu i nije teško pogoditi odakle ona dolazi. Da, svakako - iz Saudijske Arabije.

Mundo Deportivo piše da su Arapi spremni Lewandowskom dati čak 100 miliona eura godišnje i pretpostavlja se da mu spremaju dvogodišnji ugovor sa određenim bonusima i beneficijama.

Robert Lewandowski još uvijek ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026., gdje mu se godišnje primanja povećavaju za tri miliona eura. Trenutno mu je plata 13 miliona, ali ono što mu Arapi nude, Barcelona ni u snu ne može da mu da.

No, nije sigurno je li Lewa spreman da ode sada na Bliski istok, a nedavno je rekao da ne želi da napusti Barcu.

"Meni je jasno, ja ostajem u Barceloni i sljedećes sezone. Jedan dan neko piše jedno, drugi dan sasvim suprotno. Za mene nema nikakvih dilema", poručio je Lewandowski čija je tržišna vrijednost 20 miliona eura.

Bivši fudbaler Borussije Dortmund i Bayerna predvodit će Poljake na Euru, a sa Barcom nastoji ovu sezonu da osvoji Ligu prvaka dok je odbrana titule u Španiji gotovo nemoguća misija zbog velikog zaostatka za Real Madridom.

U četvrtfinalu Lige prvaka u aprilu će Barcelona igrati protiv PSG-a. Inače, za kraj, moramo kazati i da je Atletico Madrid iskazao interes za Lewandowskog, ali ako Poljak bude želio novac i miran i sretan ostatak života, jasno je da će odabrati Arape.

Inače, poljski napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica i uspio je zabiti 20 golova, te dodati još devet asistencija.

Iako je na momente znao upasti u krizu, trener Xavi Hernandez uvijek bi stao u njegovu odbranu i govorio da je tim trenutno nezamisliv bez poljske gol mašine.

Xavi, koji je 2021. zamijenio Ronalda Koemana, ranije je najavio da na ljeto napušta Barcelonu i da ostaje pri toj odluci bez obzira kako se ova sezona završi, iako rukovodioci kluba na čelu sa Joanom Laportom pokušavaju da ga zadrže i naredne sezone, prenosi Sportsport

Učitaj još novosti