23. 03. 2024 - 17:42
NEVJEROVATNO: Bivšem igraču Reala DNK testovi pokazali da...
907
Shares
NEVJEROVATNO: Bivšem igraču Reala DNK testovi pokazali da djeca nisu njegova, uslijedilo je (ne)očekivano

NEVJEROVATNO: Bivšem igraču Reala DNK testovi pokazali da djeca nisu njegova, uslijedilo je (ne)očekivano

23. 03. 2024 - 17:42
0
Shares

Kamerunski bivši fudbaler Geremi proveo je tri godine u Real Madridu. Nije se previše naigrao, ali je svejedno ušao u historiju kraljevskog kluba
U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Bayern - Real Geremi je na Olimpijskom stadionu u Minhenu savladao Olivera Kahna koji je tom prilikom mogao i bolje reagovati.

Bayern je taj meč na kraju dobio s 2:1, ali se na kraju Germijev gol ispostavio ključnim jer su Kraljevi na stadionu Santiago Bernabeu slavili s 2:0 i prošli dalje. U finalu su bili bolji od Bayer Leverkusena, a interesantno Geremi na Hampden parku nije bio ni na klupi. Nakon toga otišao je u Middlesbrough na posudbu. Jose Mourinho ga je doveo u Chelsea 2003. gdje je osvojio niz trofeja.
Već 13 godina se vodi kao "bivši igrač", pošto je 2011. godine odlučio da završi karijeru, a danas ovaj univerzalac ne živi najbolje trenutke. Uparvo je podnio zahtjev za razvod od svoje supruge, a razlog je zato što su DNK testovi otkrili da nije otac dvoje djece koje ima sa suprugom.

Bivši igrač Chelseaja, između ostalih klubova, donio je ovu odluku nakon što je provjerio da je pravi otac malenih blizanaca bivši dečko njegove supruge Laure s kojom je svojedobno bio u ljubavnoj vezi i s njom započeo vezu.
Prema dokumentima koje je prikupio sud u Geremijevom rodnom Kamerunu, Laure je svojim “gnusnim ponašanjem” “uništila sklad” koji je postojao u njihovom braku . A uz to se spominju i njene “ponovne laži” uz dodatak da se “iz ove zajednice nisu rodila djeca”.

Strašan neuspjeh za bivšeg igrača Reala, kojemu je rekla da su blizanci koji su rođeni u junu 2008. njegovi, a bilo je to četiri godine prije vjenčanja. Očito je igračeva bivša supruga samo htjela da ga na taj način veže za sebe i da podijele njegovo bogatstvo.

Otkriće da su djeca pripadala njenom prethodnom dečku uništilo je njihov odnos. To mu je izazvalo veliki emotivni šok, te se ističe da ga je supruga psihički "oštetila".

Geremi (45) karijeru je okončao na Kipru kao igrač AEL-a a pored nabrojanih velikana Chelseaja i Reala, igrao je za Racing Bafousam, Cerro Porteno, Geclebirligi, Newcastle United i Ankaragucu.
Ima čak 118 nastupa za Kamerun od 1996. do 2010. godine i 13 golova, a sa nacionalnim timom osvojio je olimpijsko zlato u Sydneyu 2000. godine, kada je bio kapiten svoje zemlje. Također je osvojio dva naslova Afričkog kupa nacija 2000. i 2002. , dok su pokazali svoju superiornost ne samo u Africi nego i na svjetskoj razini.

Geremijev otac, Samuel, bivši je fudbaler i kamerunski reprezentativac 1970-ih. Samuel, napadač, dobio je nadimak "Otrovna strijela" zbog svog snažnog udarca i slobodnih udaraca. Geremijev otac je zbog statusa fudbalera imao pet žena, a Geremi u Kamerunu ima 17 braće i sestara.

Učitaj još novosti