23. 03. 2024 - 13:55
Moses Itauma: Upamtite ime ovog tinejdžera, ima dinamit u...
907
Shares
Moses Itauma: Upamtite ime ovog tinejdžera, ima dinamit u rukavicama (VIDEO)

Moses Itauma: Upamtite ime ovog tinejdžera, ima dinamit u rukavicama (VIDEO)

23. 03. 2024 - 13:55
0
Shares

Veliko ime nazire se u teškoj kategoriji svjetskog profesionalnog boksa, a najimpresivnije je što se još radi o tinejdžeru! Moses Itauma, momak iz Chatham, u petak uveče došao je do još jednog ranog nokauta i zadržao neporaženi skor u sve uspješnijoj karijeri.

Itauma (19) u petak je u slavnom “York Hallu” slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi, pošto je poslije 140 sekudndi “rafala” sudija bio prinuđen da prekine meč i sačuva zdravlje Dana Garbera.

Moses je sada na skoru od 8 pobjeda (6 KO) u isto toliko boravaka u profesionalnom ringu, a za očekivati je da mu promocije još nekoliko godina gradi skor i daje mu slabije protivnike, prije nego što krene “napad” na svjetske titule.

Podsjetimo, najmlađi svjetski šampion u historiji boksa je Mike Tyson, koji je 1986. godine brutalno nikautirao Trevora Berbicka i osvojio WBC pojas kada je imao samo 20 godina i 145 dana.

Floyd Patterson je postao prvak svijeta sa 21 godinom i 10 meseci (1956. godina), a Muhamed Ali (pod imenom Cassius Clay) imao je 22 godine i 1 mjesec kada je 1964. godine šokirao svijet boksa i savladao Sonyja Listona.

Itaumu, kako trenutno stvari stoje, čeka velika karijera, ali je ipak daleko od spomenutih velikana ovog sporta.

(N1)

Učitaj još novosti