21. 03. 2024 - 12:46
Dan kada je Baka prodao lažnjak cijelom svijetu i zatresao...
907
Shares
Dan kada je Baka prodao lažnjak cijelom svijetu i zatresao Poljud kao niko nikada

Dan kada je Baka prodao lažnjak cijelom svijetu i zatresao Poljud kao niko nikada

21. 03. 2024 - 12:46
0
Shares

NA DANAŠNJI DAN 1984. Hajduk je na krcatom i kišom potopljenom Poljudu na uzvratu četvrtfinala Kupa UEFA-e dočekao Spartu, koja je u prvoj utakmici u Pragu pobijedila 1:0. Hajduk je 80-ih odigrao nekoliko europskih kišnih klasika: Tottenham, Dnjipro, Sparta, ali najbajkovitiji je onaj protiv praškog velikana.

Hajduk je na putu do osam najboljih u ovom euro-kupu izbacio rumunjsku Universitateu, mađarski Honved i niški Radnički (nemojte se smijati, nemate pojma kako su tad bili jaki) i prvu četvrtfinalnu utakmicu u gostima izgubio 0:1. Ne treba ni reći da je na Poljudu pobjedu vrijednu polufinala očekivalo 50 tisuća navijača, koji su se oduševili u 18. minuti kada je Ivan Gudelj poništio Spartinu prednost.

Najljepša priča poljudske ljepotice 
Međutim, ono što se dogodilo u 119. minuti, kada su već svi očekivali penale, najljepša je priča u 45 godina dugoj povijesti poljudske ljepotice. Skraćeni korner izvodi Baka Slišković i dok se očekuje centaršut u prepuni peterac, on baš svima na terenu i stadionu prodaje lažnjak i puca izravno u gol. Tektonski poremećaj do tada i od tada nedoživljenih razmjera pogodio je taj dio Splita, a nakon utakmice se slavilo kao da je osvojen trofej, iako je kiša i dalje padala.

(Index.hr)

Učitaj još novosti