19. 03. 2024 - 14:06
UDARNA VIJEST PRED UTAKMICU ŽIVOTA!
907
Shares
UDARNA VIJEST PRED UTAKMICU ŽIVOTA!

UDARNA VIJEST PRED UTAKMICU ŽIVOTA!

19. 03. 2024 - 14:06
0
Shares

Bh. golgeter i apsolutna legenda tamošnjeg nogometa Edin Džeko je svoje nogometno znanje za kratko vrijeme demonstrirao i na travnjacima Turske. Fenerbahče je instantno u iskusnom Džeki dobio centralnu figuru svih dešavanja i bez dileme vođu momčadi kakav nije viđen duži vremenski period u ovoj momčadi.

No, turski, ali i inostrani mediji prenose, i to pred Džekinu ‘utakmicu karijere’ u baražu za EURO protiv Ukrajine, kako je napadač blizu odlaska iz Fenera sredinom godine. Kao naredni klub provjerenog napadača pominje se Al-Hilal kojem je prošlog ljeta promakao ovaj transfer, a sad se prenosi kako će ipak doći do njegove realizacije atraktivnom ponudom.

Saudijci na ljeto nastavljaju sa velikim projektom i planom čiji je glavni cilj što osjetniji dolazak nogometaša iz Evrope koji bi trebali unaprijediti tamošnje prvenstvo.

Što se tiče 38-godišnjaka, on je na 37 utakmica u svim takmičenjima mrežu tresao 22 puta, a svemu tome dodao je i devet asistencija.

Al-Hilal bi nakon Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome, Intera i Fenerbahčea trebao postati šesti veliki klub u Džekinoj bogatoj inostranoj karijeri.

Učitaj još novosti