14. 03. 2024 - 07:57
Pogledajte nepostojeći faul nakon kojeg je nastao haos na...
907
Shares
Pogledajte nepostojeći faul nakon kojeg je nastao haos na Koševu: Igrači Sarajeva napustili teren (VIDEO)

Pogledajte nepostojeći faul nakon kojeg je nastao haos na Koševu: Igrači Sarajeva napustili teren (VIDEO)

14. 03. 2024 - 07:57
0
Shares

Igrači Sarajeva večeras su u sudijskoj nadoknadi meča protiv Borca napustili teren nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama koje je imao Mateo Musa, a jasno je i šta je bila kap koja je prelila čašu članova bordo klub.

Borac je imao na Koševu prednost od 2:1 i plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, no u sudijskoj nadoknadi igrači Sarajeva odlučili su da napuste teren.

Domaći su bili itekako nezadovoljni sudijskim odlukama koje je imao Mateo Musa, a kap koja je prelila čašu desila se u sudijskoj nadoknadi.Naime, Musa je kod jednog duela igrača Borca i Sarajeva svirao faul za banjalučki klub što je izazvalo revolt članova bordo kluba nakon čega su odlučili da napuste teren.

Na ponovljenom snimku se jasno vidi da prekršaja nije bilo. 

Također, već je poznato da je zakazana i hitna sjednica Takmičarske komisije NSBiH i ista će biti održana sutra, a glavna tema će biti dešavanja s večererašnjeg meča na Koševu.Već sada je čini se jasno da Sarajevo očekuje kazna, a nakon Takmičarske svoj sud će dati i Disciplinska komisija.

No, ono što je sigurno jeste da Borac ide u polufinale Kupa naše zemlje, a tamo su već Zrinjski i Sloga Doboj, dok ćemo posljednjeg putnika u ovu fazu saznati sutra nakon meča Velež - Široki Brijeg.

Učitaj još novosti