12. 03. 2024 - 12:54
PUNO SU OČEKIVALI: Gotovo je! Srbija izgubila Bayernovog...
907
Shares
PUNO SU OČEKIVALI: Gotovo je! Srbija izgubila Bayernovog bisera, pozvan je u seniore Njemačke

PUNO SU OČEKIVALI: Gotovo je! Srbija izgubila Bayernovog bisera, pozvan je u seniore Njemačke

12. 03. 2024 - 12:54
0
Shares

Jedan od najvećih talenata minhenskog Bayerna Aleksandar Pavlović (19) odabrao je igrati za reprezentaciju Njemačke u budućnosti, iako su Srbijanci imali velike planove s njim.
Selektor Njemačke Julian Nagelsmann uputio je poziv za naredno okupljanje Aleksandru Pavloviću, a ovaj će to prihvatiti jer je odlučio igrati za popularni Elf.

Pavlovića nije uspio uvjeriti da zaiga za Srbiju ni selektor Dragan Stojković Piksi, koji je bio u kontinuiranom kontaktu s porodicom nogometaša koja je porijeklom iz Srbije. Veznjak Bayerna je na kraju odlučio igrati za Njemačku, državu u kojoj se rodio i u kojoj je prošao omladinske selekcije reprezentacije.

.

Ugledni njemački novinari otkrivaju spisak Nagelsmanna za predstojeće utakmice protiv Francuske i Nizozemske, a Pavlović će biti jedan od debitanata.
Na Nagelsmannovom spisku je nekoliko novajlija, a to su uz Pavlovića i Deniz Undav (Stuttgart), Maximilian Mittelstadt (Stuttgart) i Waldemar Anton (takođšer Stuttgart).
Defanzivni veznjak sasvim slučajno dobio je priliku igrati za prvi tim Bayerna, nakon serije povreda među Bavarcima, a svoju šansu iskoristio je na odličan način. Odigrao je 12 utakmica u Bundesligi i postigao po dva gola i asistencije.

Rođeni Bavarac, zbog porijekla svojih roditelja imao je pravo birati i Srbiju, čije sportsko državljanstvo posjeduje, ali se na kraju odlučio za rodnu zemlju. Za U-20 reprezentaciju Njemačke odigrao je dvije utakmice i sada je dobio poziv među seniore.

(klix.ba)

Učitaj još novosti