03. 03. 2024 - 22:29
TOTALNO RASULO! Tuchel “leti” iz Bayerna čak i prije kraja...
907
Shares
TOTALNO RASULO! Tuchel “leti” iz Bayerna čak i prije kraja sezone, ime njegovog nasljednika zatrest će nogometni svijet

TOTALNO RASULO! Tuchel “leti” iz Bayerna čak i prije kraja sezone, ime njegovog nasljednika zatrest će nogometni svijet

03. 03. 2024 - 22:29
0
Shares

Njemački trener Thomas Tuchel je u potpunosti izgubio kompas i konce u Bayernu i momčad tone sve dublje, te je nikad dalje od bilo kakve borbe za nekim od trofeja.

Tuchel od početka svog mandata u Minhenu nije u potpunosti prihvaćen od svlačionice koja trenutno pod njegovim vodstvom izgleda ranjivije nego ikada prije.

Iako je dogovoreno da Nijemac napusti klub na kraju tekuće sezone, realan je scenarij da već u martu on dobije otkaz i “leti” sa Allianz Arene.

Naime, njemački mediji prenose kako će evenutalna eliminacija od Lazija u Ligi prvaka značiti Tuchelov definitivni kraj, a isti je slučaj i sa svakom narednom blamažom u Bundesligi.

U slučaju neminovnog otkaza (u ovom trenutku), klupu ‘Bavaraca’ će preuzeti, bar do kraja sezone, Ole Gunnar Solskjaer koji je već prihvatio takav rasplet.

Norvežaninu ne smeta činjenica da će na klupi ovog velikana provesti samo nekoliko sedmica, ali i ne krije da će se kroz rezultate pokušati izboriti za važniji ugovor.

Podsjećamo, Solskjaer je posljednji angažman imao u Manchester Unitedu gdje za tri godine nije zabilježio zapaženiji rezultat, odnosno nije osvojio nijedan trofej.

Učitaj još novosti