03. 03. 2024 - 13:12
Elvedina Muzaferija konačno došla na red: Stigla do novog...
907
Shares
Elvedina Muzaferija konačno došla na red: Stigla do novog sjajnog rezultata!

Elvedina Muzaferija konačno došla na red: Stigla do novog sjajnog rezultata!

03. 03. 2024 - 13:12
0
Shares

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas je nastupala u utrci superveleslaloma u okviru Svjetskog kupa u norveškom Kvitffjelu. Elvedina Muzaferija se ove sezone nalazi u životnoj formi, ali to danas nije imala priliku demonstrirati. 

Muzaferija je odskijala dobru utkru u cilju je trenutno na 13. mjestu sa vremenom 1:39.09.

Utrka je počela u 11 sati, ali je nekolik puta prekidana zbog velike magle i zaista je i Elvedina dugo čekala kako bi došla na red da skija.Do kraja je ostalo još 25 skijašica nakon čega ćemo znati konačan plasman, ali i poredak u superveleslalomu gdje se naša skijašica bori za TOP 25 i plasman na završnicu Svjetskog kupa u Sallbach u superveleslalomu.

Trenutno je vodeća je italijanska skijašica Federica Brignone s vremenom 1:37.30. 

Na drugom mjestu nalazi se Gut-Behrami iz Švicarske sa vremenom 1:37.91, a treća je Ester Ledecka iz Čepke sa vremenom 1:38.09Podsjetimo, Elvedina je ranije osigurala završnicu u spustu gdje u Sallbach ide kao 23. skijašica u poretku te discipline.

Ako zadrži ovakvu formu, nema dileme da će već u narednoj sezoni ciljevi biti i osvajanje prvih podijuma, što bi bio historijski rezultat za skijanje u Bosni i Hercegovini.

 

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti