01. 03. 2024 - 09:15
Nurkić čestitao Dan nezavisnosti BiH, pa ponovo prozvao...
907
Shares
Nurkić čestitao Dan nezavisnosti BiH, pa ponovo prozvao Fudbalski savez BiH: Ovaj put su reagovali

Nurkić čestitao Dan nezavisnosti BiH, pa ponovo prozvao Fudbalski savez BiH: Ovaj put su reagovali

01. 03. 2024 - 09:15
0
Shares

Jedan od najboljih košarkaša reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić, preko svog Facebook naloga čestitao je 1. mart Dan nezavisnosti BiH. Nurkić je trenutno igrač Phoenix Sunsa gdje pruža sjajne partije, što je dokazao i sinoć protiv Hosuton Rocketsa sa novim double-double učinkom i prava je šteta što nije mogao pomoći reprezentaciji BiH nedavno u Mejdanu protiv Francuske jer je NBA sezona u toku.

Osim što uveseljava svoj narod igrama na velikoj košarkaškoj sceni, Nurkić je jako aktivan na društvenim mrežama, a na sve moguće načine pokušava promovisati svoju državu. Često viđamo Nurkića u odjeći sa raznim natpisima i fotografijama posvećenim BiH i njenoj historiji.

Naravno, ni ovaj put nije izostala čestitka za Dan nezavisnosti, s tim da je ponovo "podsjetio" čelnike Fudbalskog saveza BiH na 1. mart, datum koji je jako značajan za sve ljude u BiH, ali ga neki ponekad jednostavno "zaborave".

"Nova godina nova prilika", napisao je Nurkić na Facebooku, označivši zvanični profil Fudbalskog saveza BiH koje je podsjetio da je 1. mart - da je vrijeme da čestitaju državni praznik.

capture

Za razliku od prije godinu dana, ovaj put je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH objavljena čestitka za Dan nezavisnosti.

"U ime Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, svim građankama i građanima naše države upućujem iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti", objavio je NFSBiH uz potpis Adnan Džemidžić, generalni sekretar.Čini se kako su žestoke kritike urodile plodom, pa je sada rukovodstvo bh. fudbala odlučio reagovati na vrijeme i izbjeći scenarij od ranije.

capture

Učitaj još novosti