28. 02. 2024 - 10:58
OČEKIVANO: Širi se lista kandidata za nasljednika Irfana...
907
Shares
OČEKIVANO: Širi se lista kandidata za nasljednika Irfana Smajlagića na klupi BiH

OČEKIVANO: Širi se lista kandidata za nasljednika Irfana Smajlagića na klupi BiH

28. 02. 2024 - 10:58
0
Shares

Legendarni kapiten, tri bivša selektora, aktuelni selektor mlade selekcije Norveške su među kandidatima.
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je ostala bez selektora, nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Irfanom Smajlagićem. 
Kao što smo već objavili, prvi favorit za nasljednika je Damir Doborac. To je sasvim logično, pošto je Doborac dosada bio pomoćnik Smajlagića, pa ako se do baraža ne izabere selektor, gotovo sigurno će ekipu voditi Doborac. 
Kako je potvrđeno za Sport1 i Oslobođenje, lista kandidata nije konačna. RSBiH neće raspisivati konkurs, ali će razmotriti širu listu kandidata  i obaviti razgovor sa više trenera, kako bi saslušali i vidjeli njihove planove. 
Našoj medijskoj grupaciji potvrđeno je da su kandidati za selektora Toni Čolina, koji je već obavljao tu funkciju, nakon što je klupu BiH napustio Ivica Obrvan. Čolina, koji radi sjajan posao u Ljubuškom, nije dobio pravu šansu, a sigurno je jedan od najtalentovanijih trenera na našim prostorima i šire. 
Kandidat je i legedarni kapiten zmajeva Nikola Prce, koji trenutno u kosovskoj Besi Famgas obavlja funkciju trenera, a i igrača. 

Žarko Pejović, bivši rukometaš Borca i Kotor Varoši, trenutno je selektor mlade reprezentacije Norveške, a u norveškom rukometu se sjajno nametnuo i vrlo je cijenjen, te je pokazao zavidno znanje i radi odličan posao. 
Kasim Kamenica trenutno radi u Nexeu, a ponovo će biti jedan od kandidata za selektora, no i s njim se treba obaviti razgovor. On je već u jednom navratu bio selektor BiH, a i prije dolaska Smajlagića bio je kandidat. 

 

Reprezentaciju je vodio i Dragan Marković, koji je naš tim odveo na SP u Katar, a trenutno vodi ekipu Dinama iz Pančeva. I on je također jedan od kandidata. 

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti