27. 02. 2024 - 20:13
PREOKRET VIJEKA: Xavi ipak ostaje na klupi Barcelone, odabrao...
907
Shares
PREOKRET VIJEKA:  Xavi ipak ostaje na klupi Barcelone, odabrao je i moćno prvo ljetno pojačanje?

PREOKRET VIJEKA: Xavi ipak ostaje na klupi Barcelone, odabrao je i moćno prvo ljetno pojačanje?

27. 02. 2024 - 20:13
0
Shares

Španski stručnjak Xavi Hernandez je na iznenađenje sportske javnosti sam najavio odlazak sa kormila Barcelone, no, ljudi koji su inače dobro upućeni u stanje ovog velikana donose svježe informacije.

Barcelona nije baš u zavidnoj situaciji što se tiče mogućnosti promjene cijelog stručnog štaba, te navodno odluka da Xavi odlazi još uvijek nije prihvaćena.

Novinar El Chiringuita Jose Alvarez prenosi kako je opcija da Španac i naredne sezone bude trener prvog tima otvorena, što se može okarkaterisati kao ‘preokret vijeka’.

“Da, apsolutno je sve moguće. Xavi bi mogao ostati na klupi Barcelone i nakon ove sezone”, rekao je Alvarez.

rabiotbar-1

Uprava bi se prema prvim informacijama zadovoljila mjestom koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone, dok bi prolaz protiv Napolija također bio sasvim dovoljan podvig.

Xavijeva prednost je i ta što nikada nije izgubio svlačionicu, odnosno da ima punu podršku najvećih zvijezda kojima bi se trebao pridružiti još jedan sjajan nogometaš.
Naime, Adrien Rabiot bi u slobodnom transferu mogao put Katalonije gdje mu ovaj velikan nudi dugoročan ugovor, odnosno dvogodišnju saradnju sa opcijom produženja.

Francuski veznjak je sve dalje od produženja saradnje sa Juventusom, što Barceloni omogućava da Xaviju promijeni mišljenje i ovim zavidnim transferom.

(sportam.info)

Učitaj još novosti