26. 02. 2024 - 13:17
BRAVOO: Bh. borac Elvir Šendro tehničkim nokautom do WBC titule
907
Shares
BRAVOO: Bh. borac Elvir Šendro tehničkim nokautom do WBC titule

BRAVOO: Bh. borac Elvir Šendro tehničkim nokautom do WBC titule

26. 02. 2024 - 13:17
0
Shares

Elvir Šendro je u Erzahuzenu upisao četrnaestu pobjedu u karijeri. On je u borbi za WBC sveslavensku titulu u cruiserweight kategoriji tehničkim nokautom u drugoj rundi pobjedio Thorstena Fuchsa i postao izazivač za WBC titulu prvaka svijeta u cruiserweight kategoriji.

Dio priprema za ovaj meč Šendro je prošao u Ryadu u Saudijskoj Arabiji gdje je pomagao Tysonu Furyju u pripremama za meč protiv Oleksandra Usyka, a pobjednik tog meča trebao je postati vlasnik sve četiri titule u teškoj kategoriji (WBA, WBC, WBO i IBF)

1708949392-image00002-900x600

Prije njihovog međusobnog susreta u ringu Elvir Šendro i Thorsten Fuchsu imali su savršene rezultate u profesionalnoj karijeri, Šendro je imao trinaest pobjeda ostvarenih nokautom dok je Fucs imao deset pobjeda u nizu nokautom i upravo od njega je Šendro preuzeo WBC sveslavensku titulu. Njihov meč održan je na reviji “Supercup Kickboxin” koju je organizovao nekadašnji svjetski prvak u kickboxingu Bosanac i Hercegovac Senaid Salkičević.
O važnosti Šendrinog uspjeha za cijelu Bosnu i Hercegovinu govori i činjenica da je Šendru u dvorani podržala i generalna konzulica Bosne i Hercegovine u Frankfurtu gospođa Višnja Lončar te mu je poručila kako je na njega ponosna cijela Bosna i Hercegovina.

Šendro nije zaboravio ljude koji su doprinijeli njegovim dosadašnjim rezultatima te je zahvalio sponzorima Edinu Pandža (Edin Motors) i Selvinu Rizviću. (Skipsearch) i Pflegedienst Herz i treneru Senaidu Salkičeviću koji mu je pomagao tokom priprema za meč.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti