25. 02. 2024 - 16:41
TURSKA IMA SVOG LUKU DONČIĆA, A DOLAZI IZ ZENICE: Komentator...
907
Shares
TURSKA IMA SVOG LUKU DONČIĆA, A DOLAZI IZ ZENICE:  Komentator u TRANSU  - Ne može da vjeruje (VIDEO)

TURSKA IMA SVOG LUKU DONČIĆA, A DOLAZI IZ ZENICE: Komentator u TRANSU - Ne može da vjeruje (VIDEO)

25. 02. 2024 - 16:41
0
Shares

Nesuđeni reprezentativac BiH Tarik Biberović ponovo je oduševio Tursku i donio svojojoj reprezentaciji pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket. Nakon poraza od Italije, Turska je ugostila Island u 2. kolu i na kraju slavila sa 76:75 i to poenima Biberovića sa zvukom sirene.

Biberović je ukupno ubacio devet poena uz četiri skoka i jednu asistenciju, ali pogodio je odlučujući šut koji je Turskoj osigurao bitnu pobjedu. Nakon poraza od Italije, Turska je ugostila Island u 2. kolu i na kraju slavila sa 76:75 i to poenima Biberovića sa zvukom sirene.

Biberović je ukupno ubacio devet poena uz četiri skoka i jednu asistenciju, ali pogodio je odlučujući šut koji je Turskoj osigurao bitnu pobjedu.

Sanli je inače bio najefikasniji sa 20 poena i 12 skokova, dok je Osmani ubacio 14 poena. U redovima Islanda Hermannsson je ubacio 15, a Frdriksson 14 poena.

U grupi su još Italija, koja je u prvom kolu slavila protiv Turske, te Mađarska koja je izgubila na Islandu.

Upravo u meču protiv Italije je Biberović imao svoj prvi nastup za Tursku te je ubacio 27 poena uz 8 skokova i 4 asistencije.

Selektor Ergin Ataman oduševljeno je nakon tog meča govorio o košarkašu iz Zenice, bivšem igraču Spars,a koji je trenutno jedna od zvijezda Fenerbahčea u kojem igra dugi niz godina."Kao turski igrač, zaslužuje igrati", rekao je Ataman, dodavši: "Odigrao je izvrsnu utakmicu, vrlo je konkurentan i kvalitetan igrač. Također je prijateljski nastrojen unutar tima".

Po svemu sudeći, Biberović će u budućnosti biti jedan od najvažnijih turskih reprezentativaca i prava je šteta što nije pristao da igra za svoju BiH.

Učitaj još novosti