24. 02. 2024 - 22:00
OBOJICA SE SPREMAJU: Modrićev odgovor Toniju Kroosu ima...
907
Shares
OBOJICA SE SPREMAJU: Modrićev odgovor Toniju Kroosu ima šifriranu poruku za Florentina Pereza

OBOJICA SE SPREMAJU: Modrićev odgovor Toniju Kroosu ima šifriranu poruku za Florentina Pereza

24. 02. 2024 - 22:00
0
Shares

Nakon dugog razmišljanja, konačno je veznjak Real Madrida Toni Kroos javno objavio da je donio odluku da se vrati u njemačku reprezentaciju kako bi joj pomogao tokom Evropskog prvenstva koje se igra na ljeto upravo u njegovoj zemlji.
Lider Real Madrida je to poručio putem svog Instagrama sljedećom izjavom: "Društvo, kratko i jednostavno: u martu ću opet igrati za Njemačku. Jer? Zato što me selektor zamolio, raspoložen sam i siguran sam da je s ekipom na Evropskom prvenstvu moguće puno više nego što većina u ovom trenutku vjeruje!".

Odluka Tonija Kroosa da se vrati u reprezentaciju mogla bi utjecati na njegovu budućnost u Real Madridu, koja je još uvijek u zraku. Vrijedi podsjetiti da je njemački veznjak odustao od igranja za svoju reprezentaciju nakon Evropskog prvenstva 2021. kako bi se posljednje godine svoje karijere usredotočio na Real Madrid i bio bliže svojoj porodici.
Od tada, Kroos je ovih godina u Real Madridu igrao na visokoj razini i još uvijek se smatar jednim od pokretača moćnog sastava iz španske prijestolnice.

Nije se dugo čekalo na reakcije njegovih aktuelnih i bivših saigrača. Jude Bellingham je napsiao "Vratio se", Rüdiger mu je tepao "maestro", Marcelo ga nazvao legendom, Tchouameni je napiaso: 23. marta", Alaba mu je također kometnarisao...
No, pojavio se komentar koji ima infiltriranu poruku prema predsjedniku Reala Florentinu Perezu, a riječ je o Luki Modriću.

Hrvatski veznjak je reagovao na izjavu rekavši da je to "jedina moguća odluka kada vas zemlja treba". A zadarski čarobnjak jedan je od rijetkih koji se može staviti na isto mjesto kao Nijemac.

U njegovom slučaju klub je čak tražio da napusti reprezentaciju kako bi produžio karijeru u Madridu, ali Luka nikada nije želio napustiti hrvatsku vrstu. Sada je Kroos, koji je već dao ostavku kako bi se fokusirao na Madrid, ponovo pod zapovjedništvom Juliana Nagelsmanna.

Možda iza ove Kroosove odluke stoji mogućnost povlačenja iz fudbala u velikom stilu, uz 'posljednji ples' s Njemačkom i Real Madridom.
I Kroos i Modrić odlučili su biti na usluzi svojim nacionalnim timovima, a s obzirom na to da imaju 34, odnosno 38 godina, Perezu i Realu se to nikako ne dopada. Njihove odluke mogu, dakle, značiti samo jedno - spremni su svakako ubrzo napustiti Madrid.
Za obojicu postoje interesi sa Bliskog istoka i iz Sjedinjenih Američkih Država, a čak se pojavila informacija da bi se Luki Modriću mogla "ispuniti velika želja", da se vrati u zagrebački Dinamo i ondje završi karijeru. Navodno je čak razgovarao sa predsjednikom Mirkom Barišićem, iako izgleda za sada nestvarno da bi od ljeta Luku mogi gledati u dresu Modrih.

 

Učitaj još novosti