24. 02. 2024 - 21:02
SPORAN PENAL ZA FENER: Galata uzdrmala Tursku žestokom porukom...
907
Shares
SPORAN PENAL ZA FENER: Galata uzdrmala Tursku žestokom porukom Feneru, na odgovor se nije dugo čekalo

SPORAN PENAL ZA FENER: Galata uzdrmala Tursku žestokom porukom Feneru, na odgovor se nije dugo čekalo

24. 02. 2024 - 21:02
0
Shares

Galatasaray je oštrim postom reagovao na jedanaesterac izboren za Fenerbahče u posljednjim sekundama utakmice protiv Kasimpaše (2:1).
Fenerbahče je uz dosta muke savladao Kasimpasu i privremeno zasjeo na vrh tabele, s tim da će Galatasaray već u nedjelju u domaćoj utakmici imati priliku da se vrati na poziciju broj jedan.

Sekunde su dijelile Fener od nove katastrofe, no dosuđen je penal u njihovu korist, a Michy Batshuayi, koji je zamijenio prethodno Edina Džeku, pogodio je za pobjedu. Belgijancu je penal odbranjen, ali je imao sreće jer je odbijenu loptu pospremio u mrežu.
Situacija koja je ostavila traga na utakmici dogodila se u posljednjim sekundama. Nekoliko minuta prije kraja, VAR je smatrao da je igrač Kasimpase Ben Ouanes igrao rukom i savjetovao je sudiji Cihanu Aydınu da gleda.
Cihan Aydın, koji je došao sa strane i pregledao snimku na monitoru, pokazao je na jedanaesterac. Čim je utakmica završila, uslijedila je reakcija Galtasarayja na društvenim mrežama.

"Nema ruke u ovoj situaciji, ali vi imate te prljave ruke! One su besramne!", objavio je Fenerov gradski rival i izazvao puno reakcija u Turskoj.

Uslijedio je odgovor iz Fenerbahčea, a izjavu je za zvanični klupski kanal dao član Upravnog odbora Selahattin Baki.
“Svaka čast. Svojom objavom jednom su riječju objasnili sebe i svoju historiju. Čak ni mi to ne bismo mogli ovako dobro objasniti".
Sportski direktor Kasimpase Serkan Reçber, koji je ušao na teren nakon utakmice, dobio je crveni karton zbog prigovora, a čini se da u Turskoj nema ništa novo i da se iz vikenda u vikend samo govori o sudijskim pogreškama i favorizovanju najvećih timova u državi.

 

 

 

Učitaj još novosti