24. 02. 2024 - 18:55
KLAFURIĆ: Poželio bih Premijer ligi BiH još ovakvih utakmica
907
Shares
KLAFURIĆ: Poželio bih Premijer ligi BiH još ovakvih utakmica

KLAFURIĆ: Poželio bih Premijer ligi BiH još ovakvih utakmica

24. 02. 2024 - 18:55
0
Shares

U derbi utakmici 20. kola WWin lige Velež i Borac su podijelili bodove u borbenoj utakmici u Mostaru. Konačan rezultat je glasio 0:0, po bod za oba tima u utakmici koja je odigrana po teškom i kišovitom vremenu.
Po završetku utakmice održana je press konferencija u prostorijama FK Velež na kojoj su se obratili treneri oba tima Vinko Marinović i Dean Klafurić.

"Dosta dinamična utakmica, znali smo da je Velež dobra ekipa. I mi smo imali želju pobijediti ovdje, nismo iskoristili prilike i utakmica je završena remijem. Utakmica je bila dobra, dobar tempo, bilo je i šansi", rekao je Marinović i dodao:

"Utakmica je bila teška, htjeli smo osvježiti ekipu. Mislim da smo imali dobre izmjene, zadržali smo ono što smo imali tokom utakmice, to je bitno na kraju. Imali smo dobru priliku na kraju, golman je odbranio, idemo dalje."

Marinović je prokomentarisao i moguću Ligu 10, a to je večeras bilo jendo od pitanja za oba trenera na press konferenciji.

"Liga 10 bi donijela kvaliteta, ali treba o tome još razgovarati. Bilo bi tu dosta koncteracije kvaliteta."

Viđenje utakmice dao je i trener domaćeg tima, Dean Klafurić.

"Poželio bih Premijer ligi BiH još ovakvih utakmica. Dobra je utakmica bila unatoč rezultatu 0:0 i lošem vremenu, kiša je padala cijeli dan. Želim da bude još ovakvih terena. Čekamo da se završi i stadion taj krov, da bude još više navijača po ovakovm vremenu. Navijači koji su danas došli mogli su uživati. Rezultat je realan, čestitam svim akterima i igračima", rekao je Klafurić i nastavio:

"Nismo odustajali od svojih principa, ali Borac je lider na tabeli, igraju dobru odbranu. Mi smo treći, tako da je ovo bio derbi kola. Sigurno da protiv visoko kvalitetnih ekipa ne možete napraviti puno akcija. Nadirgavali smo se danas, unatoč teškom vremenu."
O izmjenama u Veležu?

"Napravili smo izmjene koje smo misli da treba, neke su izmjene bile taktičke, neke zbog kartona. Stvorili smo šansu nakon izmjena, tako da mislim da su ti igrači odgovorili zadacima."
Klafurić je na kraju prokomentarisao i eventualnu Ligu 10 i novi sistem u bh. fudbalu.

"Bio sam zagovornik Lige 10, dolazim iz Hrvatske gdje se to igra desetak godina. Bio sam uvjeren da je Liga 10 prednost, ali mogu vam reći da nema velike razlike."

Učitaj još novosti